Интимно

Как да направим вечерята по-романтична?

Свещи, но и още нещо

30.09.2013г. / 14 10ч.
Вергиния Генова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Тук няма да говорим за каква да е приглушената музика или кои са най-правилните фрази, които да прошепваме, а за нещо доста по-обикновено – създаването на романтична атмосфера с помощта на свещи.

Свързани статии

За романтична вечеря е прието, както се казва, класиката настоява да има свещи. Няма нужда да купувате от най-скъпите. Вземете обикновени и след това ще импровизирате. Всеки път с нещо различно.

Ето една семпла идея в три стъпки, хайде да са четири.

Вземате две подходящи чаши /за вино или коктейлни, важното е да са красиви и по-широки/ Моят съвет е да не използвате най-новите и любимите си чаши. На снимката може да изглежда прекрасно, но има вероятност да се пукнат, ако са от по-тънко стъкло. Да не кажете, че не съм ви предупредила!

Напълвате ги със стъклени камъчета /как звучи само, по-добре от стъкълца/. За да предотвратите пукването на чашите ги напълнете с повече, в случая със стъклени камъчета. Може да използвате миди, мъниста и други.

Слагате свещи върху тях.

В сюблимния момент палите свещите.

Точно четири стъпки, които се изпълняват (зависи от сръчността) за около 2 минути.

Единственото условие е да си имате предварително необходимите нещица. Най-вече въпросните стъклени камъчета. Може да си ги закупите от съвсем обикновени магазинчета. Аз си знам едно такова и се отбивам от време на време.

Там има и желирани топчета или иначе казано известната „екопочва“. Така че не се учудвайте, когато следващата идея е в пет стъпки, но с екотопчета – водата е петата стъпка, да не се чудят тези, които не знаят.

Но сега да кажем още малко за стъклените камъчета. Обикновено ги продават в доста големи разфасовки, но пък не са скъпи. Докато дойде моментът за романтика, вместо да се чудите къде да ги държите, може да са обикновена украса в стъклена купа.

Аз ги използвам за декорация на саксии и шишета. Може да им намерите и много други приложения. Проблемът при мен е, че моите са сини и за съжаление морската тематика отмина.

Така че когато си купувате, помислете какъв цвят ще е по-добър и функционален. Зеленият е неутрален – може да се използва и през лятото, може и за Коледа. Червеният също е атрактивен и никога не излиза от мода – най-вече за романтични вечери.

Коментирай