Интимно

Инжектирането на ботокс контролира постоянната генитална възбуда

Силната сексуална възбуда също може да бъде сериозен проблем

25.11.2013г. / 11 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Намаленото желание за секс, както при мъжете, така и за жените, често се определя като проблем породен от стрес, умора, здравословни проблеми като еректилна дисфункция и други. В тези моменти либидото има нужда от стимулиране. Оказва се, че не само пониженото сексуално желание е проблем.

Силната сексуална възбуда също може да бъде сериозен проблем, който може да доведе и до фатален край. През 2012 година млада жена от Флорида сложи край на живота си, защото в продължение на дълги години е страдала от разстройство, наречено постоянна генитална възбуда. То се характеризира с постоянна неконтролируема възбуда, която не е свързана със сексуалното желание.

Свързани статии

Тези, които страдат от това разстройство е невъзможно да водят спокоен и нормален начин на живот. На този етап учените не излизат със статистика за това разстройство, но за него се знае, че може да засегне жените във всяка възраст.

Проблемът има решение благодарение на турски лекари, които успешно могат да контролират сексуалната възбуда чрез инжектиране на ботокс. Инжектирайки го в пациентката, те блокират гръбначен нерв, който изпраща усещания към клитора на жената. Според специалистите постоянната генитална възбуда може да се дължи на по-голямо количество допамин в мозъка. Този хормон е отговорен за редица процеси, които протичат в тялото като усещане за глад, жажда, умора и се отделя по време на секс.

Ботоксът е познат още като ботулинов токсин, който се произвежда от бактерията Clostridium botulinum. Той намира приложение не само в естетичната хирургия за корекция на бръчки, но и за облекчаването на редица здравословни проблеми като ставни болки, тежко изпотяване, хронична мигрена, лечение на свръхактивен пикочен мехур, мързеливо око и други.

Коментирай