Интимно

Спад в мъжкото либидо – липса на любов?

Какво предизвиква този спад в либидото?

26.02.2014г. / 13 30ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

Противно на общоприетото схващане, че само жените са склонни да избягват сексуални контакти в определени моменти, се оказва, че и мъжете го правят! Учудващо, но 14% от мъжете признават, че в действителност невинаги имат желание за секс, сочи скорошно проучване, публикувано в The Journal of Sexual Medicine. Какво предизвиква този спад в либидото?

Липса на сексуално самочувствие

Мъжете с ниски нива на увереност в себе си са по-склонни да имат смущения в еректилната функция. За много мъже дори един неуспех би могъл да се превърне в натрапчива мисъл, която да предизвика хроничен спад в либидото. Това се дължи на силното мъжко его по отношение на сексуалността.

Стрес на работното място

Стресът в ежедневните професионални ангажименти е общовалиден фактор по отношение липсата на сексуално желание както при мъже, така и при жени. Когато пренапрежението си каже думата, нервната система е склонна да игнорира всякакви други дейности, за да запази мозъка от претоварване. Така любовната игра отива на заден план, което е честа причина за влошаване на отношенията между двамата партньори.

Има нещо нередно в отношенията ви

Ще останете изненадани, но при мъжете се наблюдава доста силна връзка между физическото и духовното привличане. Естествено, това важи за мъже в стабилна връзка. Когато нещо терзае мъжете, те са склонни да потиснат интимните си пориви. Добре е да изградите силни и здравословни отношения чрез обсъждане на проблемите и нередностите във връзката.

Свързани статии

Той е отегчен

Скуката в леглото е последното нещо, което иска да чуе една жена! Но за съжаление и това се случва, дами. Но важна е причината! Тя невинаги задължително означава, че му е скучно именно заради вас! Но не е изключено проблемът да е по-дълбок – при някои мъже сексуалната рутина е психически пагубна. Ако сте попаднали в един монотонен коловоз, направете всичко възможно да го разчупите

Вече е мастурбирал днес

Това е напълно възможна причина за липсата на сексуално желание при мъжете. Мастурбацията е здравословна и не би трябвало да е причина за тревожност от ваша страна. Това не означава, че половинката ви е загубила интерес към вас. Понякога просто имат желание да останат сами със себе си. Нима вие не го правите?

Той не се чувства секси

Не само жените имат проблеми със самочувствието по отношение на фигурата. Мъжете също изпитват известни притеснения относно външния вид, мускулите, тлъстинките, бирения корем, а някои – дори от уголемяването на гърдите поради мастни натрупвания. Затова е добре да подхранвате мъжкото им самочувствие – не с вълни от комплименти, разбира се, но с достатъчно внимание от ваша страна.

Коментирай