Всеки е гледал поне един филм, в който главната героиня отива на Speed Dating. Но така наречените „бързи срещи“ са съвсем реални. Има ли ги у нас? Да! Какво представляват тези срещи и за кого са предназначени?

Бързите срещи, които обикновено се провеждат в рамките на 5-6 минути са за всички, които търсят любовта. Тези събития са предпочитани от хората, които отделят повече време на кариерното развитие и нямат много време за срещи или за тези, които въпреки социалните си контакти не могат да намерят подходящия партньор.

След като вече сте потърсили повече информация за това как и къде може да се запишете за Speed Dating, остава да дадете и кратка информация за себе си. Повечето подобни срещи са разделени и на възрастови групи.

Обикновено се провеждат в приятна обстановка в някое хубаво заведение и се състоят от около 10 мъже и същия брой жени. Всички получават бадж с номер и лист и химикалка.

Сядат един срещу друг и след като напитката е сервирана, започва отброяване на времето. Само няколко минути са достатъчни, за да разберете дали искате да се видите отново с въпросния човек. Затова е листчето с химикалката. На него ще запишете кои номера отпадат и за кои бихте искали да получите повече информация, както и координати като имейл например.

От друга страна винаги може да откажете да дадете номер на мобилен или имейл, когато отсрещната страна не ви допада. А може би ще се покажете по-смели и няма да чакате. След като времето изтече, партньорите се сменят. Има кратка пауза, а след това бързите срещи продължават.

Защо да се включите в това предизвикателство?

Защото е идеално за хората, които водят динамичен начин на живот. Подходящо е за тези от вас, които искат да се запознаят с нови, интересни и вълнуващи хора в приятна и безопасна среда без това да им отнема много време за преценка.

Защото е забавно, много по-различно и вълнуващо от онлайн запознанствата и класическите срещи и може да ви спести много часове и неприятни моменти, в които не сте се чувствали комфортно в нечия компания.

Още по темата

Как да преодолеете притеснението? Ако не сте добър комуникатор, това е една добра причина да пробвате предизвикателството Speed Dating и да надвиете своите страхове и комуникационната бариера. Освен това винаги може да вземете подкрепа със себе си, като някой приятел или приятелка и заедно да се впуснете в търсенето на любовта.

Подобни срещи могат много да променят мисленето ви за взаимоотношенията с противоположния пол. Да разчупят стереотипите ви, да ви накарат дори да преоткриете себе си и представата за партньора, от когото имате нужда в живота ви.

Дали са успешни? Да, или поне 80% от осмелилите се да се включат в Speed Dating са успели да открият човек, който отговаря на тяхното търсене.

Успех в любовта!