Сексът във всичките му форми носи редица удоволствия и за двамата партньори. Някои двойки са по-активни с любовните ласки сутрин, други – вечер.

Но според учени има няколко наистина важни моменти, в които е добре да правим секс. Вижте кои и защо са толкова специални.

Преди важна среща

Според изследвания сексът има редица здравословни ползи, като това да успокоява нервите, понижава кръвното налягане, намалява стреса и други. Преди важна среща, интервю за работа или презентация, обикновено сме повече от напрегнати.

Любопитно проучване е установило, че тези хора, които са правили любов преди някакъв вид публична изява са се представили много по-успешно. Затова, ако скоро ви предстои да говорите пред голяма група хора, да презентирате свои идеи или да преминавате през някакви изпити, правете преди това секс.

Сутрин

Човешкото тяло е създадено за сутрешен секс. В ранните часове на деня енергийните нива и нивата на тестостерона са по-високи, отколкото в останалата част от денонощието. Когато правим секс, телата ни отделят високи нива на окситоцин и ендорфини, които поддържат нас и партньора ни в добро настроение през целия ден.

Не само, че сме по-позитивни, но и по-продуктивни в работния процес. Ето защо сутрешният секс е едно добро начало на деня.

Когато не се чувствате във форма

Чувствате се отпаднали, уморени, усещате и първи признаци на настинка. Вероятно ви звучи нелогично, но проучванията показват, че правенето на секс в тези моменти може да стимулира имунната ви система. За да намалите риска от грип и настинки, правете по-често любов.

Ден 14-ти от настъпването на месечния ви цикъл

Скорошно проучване установи, че около две седмици от настъпването на месечния цикъл, размерът на клитора нараства с до 20%. Това означава, че това деликатно място става в пъти по-чувствително, а вие може да достигнете до множествен оргазъм.

От друга страна при голяма част от жените 14-ият ден е свързан и с настъпващата овулация. Хормоналните промени, които настъпват в тялото ви, го правят още по-жадно за любовни ласки.

След тренировка

След спорт обикновено взимате душ, хапвате нещо малко и здравословно и преминавате към ежедневните си дейности. Време е да въведете някои малки промени. Учени от Университета на Тексас доказаха, че след тренировка човешкото тяло е в състояние, в което сексът е по-добър и задоволяващ.

Още по темата

Нужни са само 20 минути бързо ходене или друг вид гимнастика, за да увеличите с до 169% притока на кръв към гениталиите. Освен това по време на тренировка телата отделят много повече тестостерон, което означава, че след спорт желанието ви за секс ще бъде още по-голямо.

След лош ден

Искате ли да се отърсите от стреса след дългия работен ден? Сексът определено е по-здравословното решение в сравнение с няколко бири, чаши уиски или вино.

Учени смятат, че след тежък ден сексът не само намалява напрежението и подобрява настроението, но чувството на неудовлетвореност може да ни направи по-страстни в леглото.

Снимка: thinkstock