Двойките прекарват много време заедно. Заедно извършвате много дейности, повечето от които все в легнало положение. Не говорим само за секса, гледането на филм, излегнати на дивана също се числи към тези дейности, както и храненето, седнали около масата.

Защо да не започнете да правите нещо конструктивно заедно, което да поддържа тялото ви в добра форма? Бихте могли да тренирате заедно като двойка и това и ма своите неоспорими плюсове.

Има редица физически и емоционални ползи от тренировките с половинката ви. Те засилват синхронизацията, страстта и подкрепящия дух във връзката.

Ще се убедите сами как връзката ви ще придобие нов тласък, след като ендорфините залеят телата ви след тренировка. Тези хормони не само ще ви ободрят и ще повдигнат настроението ви, но и ще заздравят връзката ви, все пак са хормони на щастието.

Защо е добре да тренирате заедно?

Оставате мотивирани

Хората сме склонни да губим ентусиазма и мотивацията си за тренировка, ако тренираме сами. Съвсем различно е, когато половинката ни е до нас. Когато се чувствате мързеливи и демотивирани, вашият партньор може да даде тласък на желанието за тренировка.

Изследванията показват, че съвместната тренировка увеличава ефективността, успеха в намаляването на теглото и постигането на поставените цели.

Опитвате нови неща

Ако досега не сте правили тренировките си заедно, това е моментът да опитате нещо ново. Така ще разведрите връзката си, а и ще добавите нови съвместни активности. Най-хубаво би било ако харесвате едни и същи спортове. Така няма да имате проблеми при избора на тренировка.

Ако пък имате разногласия, можете да изберете два или повече вида физически активности и да ги редувате, за да няма сърдити. Важното е да правите тренировките си заедно. Пък и компромисите са гръбнакът на една връзка, нали?

Още по темата

Ще разпалите страстта

Страстта винаги има нужда от окуражаване. Ще се убедите как тренировката ще възпламени страстта ви, защото съревнованието винаги е секси. Това, че се надпреварвате с партньора си, а и това, че го гледате как се поти в салона, ще стимулира либидото ви.

Поемането на нови предизвикателства заедно е чудесен начин да направите връзката си по-вълнуваща.

Повишаване на ефективността на тренировките

Изследванията показват, че присъствието на друг човек влияе върху способността за извършване на определена дейност. Така психически се стимулирате, за да се справите с предизвикателството, а и да докажете способностите си.

Укрепване на връзката

Двойките, които тренират заедно се чувстват по-свързани и по-съсредоточени върху отношенията си. Съвместните тренировки доказано помагат за сплотяване, което се отразява положително върху други аспекти от живота и връзката.

Подкрепата и мотивацията са много важни за двамата партньори.