Повечето хора смятат, че биха могли да разкрият кога партньорът им изневерява. Това вярване се дължи на общия профил на измамника в любовта, който сме приели. Истината е че, когато някой поддържа любовна афера, може да бъде премерен в действия и емоциите си и да не бъде разкрит дълго време.

От изневярата боли. Тя има разрушителна, а не градивна сила. Тук са няколко малко познати факта за нея. Вижте ги и помислете дали има смисъл да жертвате любовта си в името на една любовна афера без стойност.

Над 60% от любовните афери започват на работното място.

Повечето мъже, които изневеряват, обичат половинките си, но прибягват до любовната афера, защото искат да избягат от рутината на ежедневието и семейния живот.

Жените са склонни да изневеряват, когато търсят емоционално удовлетворение, а при мъжете мотивацията е на сексуално ниво.

След блондинките, следващите дами, които е по-вероятно да изневерят са червенокосите, следвани от брюнетките.

Един мъж е 5 пъти по-вероятно да изневери на партньорката си, ако тя печели повече пари от него.

Според проучване на сайта за запознанства Ashley Madison, сряда е денят, който е предпочитан за любовна афера.

В повечето случаи мъжете изневеряват с жени, които вече познават, като колеги, бизнес партньори, дами, с които са имали афери в миналото.

Изневярата не е водеща причина за развод. Докато една любовна афера може да унищожи емоционално един брак, основната причина за развод най-често е финансова.

Една жена е по-вероятно да изневери, когато е в овулация. Тогава тя се чувства по-възбудена, привлекателна и готова за флирт.

Над 50% от браковете оцеляват след изневяра, въпреки че биха могли да приключат от други базисни проблеми.

Още по темата

Приблизително 68% от мъжете, които изневеряват, чувстват вина по време на любовната афера.

Някои култури са приели екстремни мерки за борба с изневяра: женско обрязване, смъртно наказание.

Мъжете, които изневеряват е по-вероятно да получат сърдечен удар, отколкото тези, които не мамят половинките си.

Жени, чиито майки са били замесени в любовни афери е много по-вероятно в някакъв етап от живота си да изневерят на партньора си.

Снимка: Thinkstock