Въпрос от читателка за рубриката „Какво те мъчи в любовта?“:

П.: Живея от известно време в Испания, работя много и нямам контакт с много мъже. На 27 години съм. Имам колеги, които с времето се превърнаха в единствените ми приятели тук. Въпросът ми е следния: защо мъжете, с които общувам се държат с мен като с „най-добра приятелка“, а не гледат на мен като на жена? Струва ми се, че грешката е в мен, защото това се повтаря с времето. При общуването ми с мъжете предпочитам да ги предразположа да говорят открито пред мен, отколкото да си говорим лъжи, дори било то и тема за друга жена. Искрена съм с тях и в последствие това се превръща в грешка в общуването. Какво трябва да променя в себе си?

Ева Кулева: Хубаво е, че осъзнаваш, че този сценарий се повтаря и че причината е в теб. Не съм съгласна обаче, че грешката ти е в твоята искреност в общуването с мъжете. Питам се доколко си искрена с тях всъщност. Показваш ли им, че те интересуват като мъже, а не само като приятели?

Как показваме на мъжете, че ги харесваме?

Като флиртуваме с тях. Гледаме ги в очите, усмихваме им се, докосваме ги, уж случайно, молим ги за помощ, правим им комплименти. По-смелите от нас им казваме, че ще се радваме да излезем заедно и дори им даваме телефона си. Ти как флиртуваш с мъжете?

Пишеш, че много работиш. Не знам каква е професията ти, но вероятно, докато си на работа, си в твоята мъжка енергия. Чудя се как изразяваш своята женственост. Как се обличаш? Как се грижиш за тялото си? Как си почиваш? Как се забавляваш? Дали нямаш нужда да намалиш темпото и да се погрижиш за себе си?


Ева Кулева

лайф коуч и ментор

Rare Life Coaching

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

* * *

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.