Интимно

Красавицата и звярът: Защо хубавиците излизат с грозновати мъже?

Повечето жени се влюбват с душата, не с очите

29.07.2015г. / 15 47ч.
Илияна Николова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Няма човек, който да не е забелязал една странна тенденция – красивите жени често излизат с непривлекателни мъже. Защо, по дяволите, това е така?

Някои казват, че красавиците се вглеждат в парите на мъжете, колкото и неугледни да са те. Други пък мислят, че причината е в секса. Разпространено е схващането, че грозноватите мъже са истински факири в леглото.

Трудно е да се разбере какво точно се върти в главата на една жена. Но все пак ще ви представим няколко причини защо красавиците излизат най-често с по-смотани мъже.

Красивите жени са властни

Повечето красавици знаят и оценяват качествата си, което им дава самочувствие. Те не са готови да лазят по земята за вниманието на някой мъж. Те просто открадват сърцето му.

Но надмощието във връзката определено е в полза на красивите и привлекателни жени. Да не говорим, че мъжете остават безмълвни и с подкосени колене от зашеметяващия им външен вид.

Сигурност

Красивите жени подсъзнателно избират по-непривлекателни мъже, защото вътрешно са несигурни в красавците. Твърде хубавите мъже се забелязват отдалече, което крие риск от това да бъдат отнети.

Жените обичат чувството партньорът им да е само техен.

Жените чувстват с душата си

Не само красивите жени, а жените по принцип са по-склонни да се влюбват с душата и сърцето, не с очите.

Когато намерят духовен спътник, външният вид няма значение. Пък и женската представа за красота е много по-различна от мъжката. Жените отново инстинктивно биват привлечени от по-недодялани мъже с четвъртити лица, едри ръце и висок ръст, например, защото това са признаци на мъжество.

Мъжеството пък е сигнал за стабилност и в природата означава гаранция за продължаване на рода. Нима това не е кодирано в ДНК-то на всяка жена?

Свързани статии

Повече сигурност в секса

Красивата жена би се чувствала малко по-несигурна в леглото с достоен за конкуренция по красота мъж. Грозноватите мъже не само гледат с обожание голата си красива половинка, но се славят и с добри умения в леглото.

Сигурности за самата връзка

Красотата и обожанието от страна на по-зле изглеждащия мъж дава сигурност и от гледна точка на връзката. Красавиците смятат, че вероятността да бъдат зарязани от „смотльото“ е по-малка, отколкото те да го направят.

Момичета, не се сърдете, но си признайте, че ви е минавало през ума, че той трябва да е благодарен, че ви има!

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
много е просто ( преди 2 години )
Заради парите....В природата на всеки е да е привлечен от по-хубави индивиди, но ако няма шанс, търси утеха другаде...Но и красивото за един е грозно за друг и обратното...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 2 rate down comment
zeineb.. ( преди 7 години )
ne e vajno chovek da e krasiv vajno e dushata mu dae krasiva a sarceto mu da obicha istinski pone az taka mislqq che eee...Vseki iska tova da e obichan i uvajavan ot svoq lubim/lubima......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 2 rate down comment
zeineb ( преди 7 години )
Az mislq che prosto krasivite maje se pravqt na mnogo golemi lubovnici i che vsqka jena shte mu ustoi no ne e taka vajno e majat da uvajava jenata i da q pochita ako napravi taka tq edvali da go izpusne shte e snego zavinagi.Vajno e majat kakvo misli za jivota za napred dali da spi s koqto si poiska i da nqma dalga vraska ili da ima vraska po dalgo vreme i da sie e samo s tova momiche koeto jelae i Obicha i shte e mn dobre zanapred v jivota sii.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 2 rate down comment
s ( преди 8 години )
Много субективно нещо е понятието "красота". По-скоро би трябвало да използвате термин "харесващи се на мъжете" жени, а не "красиви". И също повечето неща, които сте дали като аргументи, важат за всички жени, не само за "красивите". /да не говорим, че важат и за мъжете/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 2 rate down comment
pyle ( преди 8 години )
5 rate up comment 5 rate down comment
Коментатор ( преди 8 години )
И аз като съм хубав, каква полза от това, никоя жена не го оцени и нямах никаква изгода от това. На мъжа не нужна красота, а само пари
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Притчи, мъдрости, цитати