Сексът невинаги е страхотен. Най-лошото е, когато е бил такъв и постепенно започва да става посредствен. Желанието се губи. Познавате всеки ход на партньора си, той познава вашите хитрини.

Добрата новина е, че всичко може да се оправи! Стига да има желание и любов, сексът се „лекува“. Само трябва да знаете как.

Ето какво можете да направите, за да подобрите сексуалния си живот и да го направите отново страхотен!

Правете спалнята специално място

Недейте да правите всичко в спалнята. Разхвърляните дрехи, остатъците от храна, играчките на децата – всичко това съсипва интимната енергия и пречи на желанието за секс.

Спалнята е предназначена за спане и интимност. Постарайте се да не я задръствате с излишна емоционална и физическа натовареност. Така ще подобрите и сексуалното си настроение. Дори да не ви се вярва, това има значение.

Малко табу няма да навреди

Много хора си мислят, че разкрепостеността помага в секса. Изобщо не е задължително това да важи за всички хора.

Опитайте да сте малко табу в сексуалната тема. Много експерти споделят мнението, че малко свенливост не вреди, дори напротив – разпалва още повече страстта, защото повдига въпроса за забранения плод.

От друга страна, обръщането към по-агресивни и свръхвъзбуждащи методи като гледането на порно с партньора също биха могли да помогнат за разпалване на сексуалния живот. Изборът зависи от типа двойка и разбирането за допустимо и недопустимо.

Дишайте, правете упражненията на Кегел и след това повтаряйте

Упражненията са много важни за сексуалното изживяване. Добре поддържаната мускулатура спомага за по-качественото и пълноценно задоволяване при секс, категорични са специалистите.

Изследванията показват, че жените усещат оргазма си с 30 секунди по-дълго, ако редовно правят упражненията на Кегел. Дишането е също много важно, защото релаксира и фокусира.

Направете си секс диета

Както с всяко забранено нещо, така и със секса, малко диета ще ви се отрази добре. Колкото по-забранен е един плод, толкова по-примамлив става той.

Обещайте си с партньора си, че няма да се поддавате на изкушението и няма да правите секс за определено време. Ще видите как нито вие, нито той ще удържите обещанието си.

Качеството е по-важно

Стереотипите в обществото често налагат комплекси, че не правим достатъчно секс. Истината е, че няма количествена мярка за достатъчно секс. Спрете да се влияете от чуждите преживявания и да омаловажавате вашите собствени!

Секс се прави тогава, когато човек има желание, а не защото трябва да се прави през ден!

Още по темата

Направете си секси списък

Всеки има неща, за които мечтае, но които до момента не е имал възможността да опита в секса. Направете си такъв списък с партньора. Предизвикайте се всеки да изпълни желанията на половинката си. Ще видите как тази приятна игра ще върне искрата под чаршафите ви.

Мислете за секса като за екстаз, а не като за скука

Когато вече ви е писнало от секса с един и същи партньор често подхождате с предварителна негативна нагласа. Опитайте нещо различно – променете нагласата си и мислете за предстоящото като за екстаз, желание и върховно усещане. Ще започнете да се чувствате и по-удовлетворени!

Отърсете се от емоционалния товар

Ако има нещо, което ви мъчи в отношенията с партньора ви, вероятно то е и нещото, което ви пречи да се отпуснете в леглото. Затова се отърсете от това нещо като поговорите с партньора си. Няма по-добър лек от комуникацията.