Интимно

Тайните съставки на истинската любов

Кои са те?

12.06.2016г. / 11 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато се влюбим и започнем нова връзка се чувстваме прекрасно. Искаме нещата да останат розови и безоблачни, каквито са в момента. Че кой не би искал подобно нещо! Никой не се впуска в нова любов с надеждата тя да трае няколко дни, нали?

Нещата обаче невинаги се получават. Хората се разделят, макар и след години. Но какво можем да направим, за да остане любовта между нас завинаги?

Кои са тайните съставки на любовта?

Безусловно доверие

Доверието е основата на една връзка. Ревността и подозрението са гнилите червеи, които прояждат отношенията, всяват смут и несигурност, които карат човек да прави и изказва неща, които вредят на връзката.

Ако си вярвате ще разберете, че така и вие, и партньорът ви ще се чувствате по-сигурни един в друг.

Безкрайна комуникация

Комуникацията е всъщност тази, която подпомага доверието. Казвайки си всичко, което ви е на сърцето, вие подкрепяте безусловното доверие помежду си. Знаейки, че винаги можете да се доверите един на друг, това ви сплотява, изчиства нотките на съмнение и прави връзката ви още по-силна от преди.

Комуникацията е ключът към здравата връзка. Всеки един проблем може да бъде решен, ако бъде изговорено всичко, което има да се казва. Дори конфликтите между партньорите могат да бъдат изчистени, дори избегнати, ако има пълноценна комуникация.

Съвместимост и уважение

Една от тайните на доброто партньорство, нужно за една връзка, е съвместимостта. Важно е да се вглеждате в малките неща, да прецените дали човекът до вас наистина е подходящ за вас. Чак тогава хвърляйте усилия да скрепите и запазите връзката си.

Насила хубост не става! Помнете тази поговорка и я прилагайте в избора си на партньор. Ако уцелите човек, който да пасва чудесно на вашия натюрел, то вероятно връзката ви ще бъде щастлива и пълноценна.

Абсолютно и безапелационно уважение

Една връзка е невъзможна без уважение. То трябва да присъства непрекъснато, дори когато се карате.

Уважавайте се без условности и ултиматуми. Уважавайте се, защото всеки достоен партньор заслужава това. Без уважение се рушат чувства, засягат се достойнства, нанасят се удари и се унищожава любовта.

Почитайте партньора си така, както вие самите бихте искали да бъдете почитани и уважавани. Когато нещата са взаимни е много по-лесно. Непосилното идва, когато усилията се полагат едностранно.

Снимки: iStock

Коментирай
Свободно време