Интимно

Знаци, че правите точно толкова секс, колкото ви трябва

Зарежете предразсъдъците – има други признаци, които доказват това

08.07.2016г. / 17 47ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Притиснати най-вече от социалните стереотипи, постоянно се съмняваме дали правим достатъчно секс. Чуваме различни истории за ежедневни интимни преживявания и се комплексираме.

Добрата новина е, че не трябва повече да се притеснявате от това колко точно секс правите като количество и честота. Има по-важни показатели, които подсказват дали сексът, който правите с партньора си ви е достатъчно!

Ето и признаците:

Имате чудесна връзка извън леглото

Двойките, които се чувстват напълно задоволени в интимен план имат чудесна връзка извън леглото. Те се забавляват, не са напрегнати, в добро настроение са и могат да прекарват времето си заедно без непременно всичко да приключи със скандал.

Могат спокойно да обсъждат сексуалния си живот

Партньорите, които имат пълноценни сексуални взаимоотношения нямат проблем с говоренето за секса. Те не се притесняват да споделят как са се почувствали последния път, кое не им е харесало и обратното – кое им е доставило удоволствие.

Тази комуникация е много полезна за една връзка и щом я има, значи сексуалният живот е на много добро ниво.

Те спокойно отказват секс на другия и това не представлява проблем

Двойките, които се чувстват добре в сексуално отношение не изпитват угризения, когато на единия партньор не му се прави секс. Другият просто проявява разбиране без да се сърди.

В крайна сметка няма нищо лошо в това да признаеш, че не си в настроение и няма да си пълноценен в сексуално отношение вместо да го направиш въпреки волята си и да накараш партньора си да се чувства сякаш прави секс с труп.

Винаги отделят време за отдих заедно

Щастливите в сексуален план двойки могат да се излежават заедно без непременно да правят секс. Те са задоволени и знаят, че следващия път, когато времето дойде ще преживеят нещо страхотно. А сега е време за излежаване и прегръдки на дивана.

Те се шегуват в леглото

Няма по-ясен признак за доверие, удовлетвореност и любов от смеха и шегите в леглото. Дори когато го правите сте способни да се пошегувате с нещо и това създава още по-приятна атмосфера между вас.

Радвайте се, защото няма за какво и от какво да се притеснявате – имате една прекрасна сексуална и емоционална връзка с партньора си.

Свързани статии

Проявяват разбиране, когато сексът не е на ниво

Съвсем човешко е сексът невинаги да е на едно и също ниво, независимо че го правите с един и същи човек. Много са факторите, които могат да повлияят на представянето и на двамата партньори.

Но едно е важно – да се проявява разбиране в този аспект. Ако сте наясно с това и нямате комплекси по този повод, значи наистина сте сексуално задоволени.

Имат си свой сексуален репертоар

Задоволените двойки не просто го правят, те имат цял репертоар, който цели взаимното доставяне на удоволствие. Често срещан проблем на дълготрайните връзки е претупването на секса. Някои просто започват да го правят по навик и по задължение.

Задоволените двойки обаче спазват обичаите си за удоволствие и се чувстват прекрасно от този факт, независимо колко често правят секс.

Снимки: iStock

Коментирай