Увереността в леглото не е присъща за всеки. Същото важи и за самочувствието във връзката въобще.

Но някои хора наистина имат емоционален проблем със самочувствието си, което истински им пречи в интимния живот. Колкото повече потъваме в липсата на самочувствие, толкова по-малко привлекателни ставаме за партньора си.

Как да се справим с това?

Бъдете дръзки

Дързостта не е задължително да се проявява, когато сте напълно голи. Ако се притеснявате от голотата си и не можете да проявите дързост в този момент, проявете я преди това. Като замаете главата на партньора си още докато сте облечени, той ще ви възприеме по коренно различен начин.

Знайте какво искате и харесвате

За да повишите самочувствието си в леглото е важно да знаете какво искате и какво харесвате. Наложете си да не се притеснявате да го изисквате. Насочвайте партньора си, но едновременно с това давайте и вие. Сексът е интимна симбиоза, която непрекъснато трябва да вълнува и да бъде подхранвана.

Поговорете за това какво ви притеснява

Ако връзката ви е стабилна и двустранна значи партньорът ви ще бъде готов да ви изслуша. Признайте страховете си. Говорете за това какво ви притеснява, когато сте интимни. Комуникацията отпуска и създава още по-дълбоки връзки.

Когато знаем и сме уверени, че сме обичани и харесвани, задръжките падат, а самоувереността се повишава.

Още по темата

Обърнете поглед към себе си

Понякога ние самите сме тези, които си слагат спирачки. Сами се саботираме като задълбочаваме още повече психологическите си проблеми. Така и самочувствието и самооценката ни падат не само в секса, но и в общуването с хората въобще.

Ето защо е време да се обърнете към себе си, да си дадете кураж, да разберете защо е необходимо преди всичко вие да обичате себе си и да си дадете сметка, че самочувствието ви зависи единствено от вас самите.

Само тогава ще получите одобрение и обич от партньора си и хората около вас.

Снимки: iStock