Чудите ли се що за хора са били бившите приятелки на половинката ви? Няма жена, която да не се чуди. Ужасно любопитно е защо са го зарязали или защо той ги е оставил. Какво не харесва у жените и какво те не харесват у него.

Много въпроси, малко отговори. Не всеки мъж обича да говори за бившите си половинки. Някои са стеснителни, други умишлено крият. Каквато и да е причината вие искате да разберете, но по възможност без да изглеждате като някой психопат!

Как да подходите?

Бъдете готови и вие да споделите

Много по-вероятно е той сам да започне да ви споделя, ако и вие пуснете малко информация за себе си. Започнете да разказвате по малко за своите бивши като внимавате информацията да не е прекалено натрапчива, обемна и подробна. Ако го направите по този начин, той няма да го възприеме като сравнение и носталгия от ваша страна по бившите.

Използвайте определени примери от старите си връзки, които да пускате в ход при подходящи обстоятелства. Надявайте се той да клъвне въдицата и да започне сам да споделя. Покажете му, че това не ви притеснява, защото точно това смятат повечето мъже.

Съсредоточете се върху него, не взаимоотношенията му

Когато го подпитвате за предишните му връзки гледайте да разберете повече за самия него от отговорите му, отколкото за самите връзки. Не че не е важно, но трябва да имате предвид, че всеки човек се държи по различен начин с различните хора.

Ето защо е от по-голямо значение да узнаете как е реагирал в ситуациите и какво го е накарало да действа по определен начин.

Още по темата

Не се потапяйте прекалено в миналите истории

Колкото и изкушаващо да е, не се старайте да измъкнете цялата информация. Дори партньорът ви да е готов да споделя всичко с вас, може да има неща, които да не ви се понравят. Ето защо не е необходимо да знаете абсолютно всичко. Извлечете максимума от миналото му, но не се престаравайте. Твърде много информация също не е полезна.

Разберете, че всеки човек има нужда да пази тайни

В крайна сметка, ако преглътнете факта, че всеки човек иска да пази някои от тайните си, ще се почувствате много по-добре. Помислете отново преди да започнете да му се гневите – имате ли и вие някоя малка тайна, която пазите от любимия си?

Снимки: iStock