Интимно

Защо все избираме мъже, които не искат обвързване?

Обърнете поглед към себе си преди да кажете, че всички мъже са мухльовци

14.08.2016г. / 10 30ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Хем искате обвързване, хем попадате на мъже, които не го желаят! Как става това?! Задавате ли си въпроса защо вечно не ви се получава и защо не попадате на точния човек?

Най-вероятно си го задавате, но всъщност трябва да погледнете към себе си. Дали не сте виновни сами за своите погрешни избори?

Има много основания да смятате така. Ето някои от най-изявените сред тях:

Стилът ви на привързване е грешен

Просто ненадейно се привързвате към грешните хора. Вие самите се борите с грешните си избори като правите още грешки. Ефектът на доминото ви залива, а вие потъвате все повече и повече.

Някои хора имат трайни емоционални белези от дълбоки липси в детството, които им пречат да установят истински пълноценни връзки. Други пък се превръщат в истински лепки в стремежа си да запълнят липсата на любов и грижи в детска възраст.

Думата привързаност за различните хора има различен смисъл и затова е трудно за някои хора да създадат здравословни отношения.

Нетърпеливост

Някои хора са нетърпеливи и искат нещата да се случат много бързо. Човекът отсреща обаче може да не е на същото мнение. Той може да се изплаши от прибързаните ви планове за щастлив съвместен живот.

Ако подхождате по такъв начин, дори партньорът ви да е имал намерения за обвързване, бързо ще го откажете от тях.

Истината е, че вие сте емоционално недостъпните, не той

Понякога не си даваме сметка, че грешката е у нас. Мислим, че не сме открили човека, който ще иска да се обвърже с нас, а всъщност ние сме тези, които не допускаме това да се случи.

С жестовете си, с поведението си, с думите си понякога намекваме много повече, отколкото признаваме пред себе си. Ето защо знаците, които не осъзнаваме са правилно приети от партньора ни и това е което го спира да се обвърже с нас.

Вие самите бивате привлечени от хора, които имат нужда от „поправяне“

Колкото и да не ви харесва, има причина все да ви тегли към неподходящи мъже. Има голяма вероятност подсъзнателно да имате нужда да им помагате, да ги „поправите“ емоционално, да ги обгрижвате, за да разберат, че онова, което искат истински е да се обвържат с вас.

Изпълнени сте със стремеж да променяте хората и това е, което ви тласка към избора на така наречените „неподходящи мъже“.

Помислете отново и си дайте сметка как да промените подхода си.

Снимки: iStock

Коментирай
3 rate up comment 1 rate down comment
fgdfgd ( преди 7 години )
Истината в няколко реда, без парфюм - жените са натурално привлечени от силни мъже. Мъже, които наистина не им пука от околните, които си живеят живота по своя начин, и абсолютно никога не биха се оставили в подчинено положение. Е, познайте какво е брака за тях? Подчинено положение.Също така, тези мъже са наясно, че са привлекателни за противоположния пол - защо да се обвързват с някоя, когато могат периодично да си сменят партньора?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар