Интимно

Какво трябва да знаете за интимността с интроверти

Доверието е важно за тях

02.11.2016г. / 17 52ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато чуем думата „интроверт“, веднага си представяме някой самотен човек, без приятели, забавления, самотник, в чийто живот няма любов и ласки. Това съвсем не е така. Интровертите са също толкова интересни, колкото екстровертите. Сексът и връзката с тях могат да бъдат наистина стойностни. Ето какво трябва да знаете за интимността с интроверт.

Не бързат

Сексът с интроверт никога не е претупване. Той винаги ще се стреми да ви угоди. Интровертите обичат нежността, както да я получават, така и да даряват с нея половинката си. Романтиката е част от сексуалния им живот. Всичко с тях е приятно, случва се бавно, чувствено.

Доверието е важно за тях

Душата на интровертната личност е дълбока. Тези хора се доверяват трудно, когато създават взаимоотношения. Това важи и за интимните им контакти. За тях е важно да ви имат доверие, но и вие да се отпуснете спрямо тях.

Сексът с интроверт е основан на интимността. Той или тя никога няма да ви накара да се почувствате неудобно. Когато има взаимно доверие, само тогава можете да изследвате всеки сантиметър от телата си, да споделите вашите сексуални желания, фантазии.

Те ще се фокусират единствено върху вас

Интровертите са моногамни. Това означава, че с тях няма да може да се включите в групови секс забавления. Интровертните личности избират разумно своите партньори за секс, защото влагат много енергия и емоция в това, което правят.

Не очаквайте от тях да мързелуват в спалнята, напротив. Те са готови да експериментират, за да бъде изживяването незабравимо.

Знаят кога да мълчат и кога да говорят

Когато сме насаме с партньора, обичаме да си казваме някои мръсни думи, които ни възбуждат. Но понякога границата може да бъде премината и да развали магията и удоволствието.

Интровертните личности знаят кога да говорят и кога да замълчат, как да засилят усещанията, докосвайки партньора си на точните места. Знаят, че мълчанието също може да бъде възбуждащо, могат да кажат всичко само с поглед, целувка, милване.

Свързани статии

Те обичат истински

Когато интровертите обичат, отдават голяма част от времето и енергията си на връзката с любимия човек. За тях е важно партньорът им да се чувства добре във взаимоотношенията им. С помощта на малки романтични жестове, те създават усещане за близост и високо ниво на интимност.

За интровертите комуникацията с партньора е много важна. Ето защо те са и добри слушатели и комуникатори.

Снимка: istock

Коментирай