Интимно

Негативни мисли, които ни отделят от любовта

Всички мъже / жени са еднакви

10.04.2017г. / 12 12ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Въпреки че пълно щастие няма, има хора, чиито щастливи връзки винаги успяват да влязат в нашето полезрение. Щастието в любовта се дължи не само на компромисите, а и на начина ни на мислене. Бихме могли да променим любовния си живот, ако променим начина си на мислене. Защото има мисли, които ни пречат да открием щастието. Вижте кои.

Генерализиране

„Всички мъже / жени са еднакви“. Колко пъти сте чували или сте си казвали това? След една или няколко неуспешни връзки и разочарования, сме склонни да поставяме всички мъже/жени под общ знаменател.

Вярваме, че постоянно ще срещаме неподходящи партньори. Може да ви звучи странно, но е факт, че ако мислим, че връзките ни винаги са несполучливи и че половинките ни не са достойни за нас, често привличаме подобни към себе си.

Вместо да се разочаровате генерално, погледнете на ситуациите от друг ъгъл. Научете си уроците, вярвайте и си казвайте, че ще привлечете към себе си достоен партньор.

Бързате със заключенията

Друга грешка, която често допускаме е да бързаме със заключенията, когато търсим точния партньор. Любовна среща, в която той или тя се държи по определен начин или е направил/а нещо, което ви кара веднага да си създадете крайно мнение.

Въпреки интуицията си, опита в срещите и любовта, невинаги можем да отгатнем защо някой се е държал по определен начин. Не можем да знаем какво мислят и чувстват той или тя в този момент, но преди да направим погрешни изводи, бихме могли да бъдем открити и с подходящ тон да попитаме за това, което ни вълнува.

Преувеличавате нещата

Правите от малката ситуация голям проблем? Това е ход на тези хора, които обикновено са много емоционални, драматизират и непрекъснато търсят внимание. Обикновено са много несигурни в себе си и имат променливо настроение.

Такива хора винаги очакват най-лошото. Така например, той цял ден не ви е писал или не ви сее обадил и вие веднага си мислите, че е загубил интерес към вас или че е с бившата си половинка.

Хората, които винаги мислят най-лошото имат бурен любовен живот, изпълнен с интензивни емоции и постоянни разочарования. Бъдете по-сигурни в себе си.

Свързани статии

Твърде лично разбирате нещата

Всеки от нас има моменти, в които настроението му е променливо и невинаги то се дължи на половинката ни. Колко често ви се е случвало да си мислите, че той или тя се държат странно и причината за тази промяна се крие във вас?

Тогава приемате всичко лично, страдате, смятате, че вече не предизвиквате силни чувства и интерес в отсрещната страна. И тук не бива да бързате с изводите, а ако наистина сте разтревожени, да поговорите с него или нея.

Не забравяйте, че добрите взаимоотношения се градят на добра комуникация между партньорите.

 

Коментирай