Интимно

5 вида флирт

Флиртът като игра

06.05.2017г. / 11 57ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Всички ние обичаме да флиртуваме. Флирта е част от нашето съществуване. И без значение дали ни се случва често или рядко, той ни зарежда с положителни емоции. Според едно изследване, направено от Университета в Канзас, има пет основни вида флирт. Кой е вашият тип?

Фини знаци

Въпреки че има много видове флиртове, с които привличаме обекта на нашите желания, някои хора избират да флиртуват с по-фини знаци, използват учтив стил на поведение. Знаците, че някой любезно флиртува с вас, често са по-предизвикателни за разчитане.

Например, фините сигнали на учтиво флиртуване могат да включват лека усмивка, гледане с любов по време на разговор или при продължителен контакт с очите. Ето защо е важно да се научите как да четете езика на тялото и изразяването на емоциите.

Флиртът като игра

Този вид флирт няма нищо общо с романтиката. Обикновено го избираме, за да стимулираме самочувствието си или просто за разнообразяване, но не и с нагласата да се случи нещо повече с отсрещната страна. Кикот, закачливи думи с цел привличане на чуждото внимание и т. н., но не и желание за създаване на връзка. Често този вид флирт е избор на много обвързани.

Искрено и прямо

Освен традиционният начин на флиртуване, този е следващият най-често срещан. Виждайки някого, който ви харесва, вие или той/тя към вас отправяте комплимент за външния вид, постижения в кариерата или друго.

Този начин на флиртуване е бърз, когато искате да намерите тема на разговор, която да се разрасне, да ви помогне да се опознаете макар и за няколко минути. Дали ще създадете приятелство или любовна връзка, зависи от много други обстоятелства.

Традиционен

Традиционното флиртуване е по-характерно за мъжете. Този стил често се среща в социалните мрежи, сайтовете за запознанства, а дамите могат да изберат от разстояние дали да дадат шанс или не.

Започва с покана за приятелство и може да продължи да бъде деликатно, загадъчно, но нерядко се среща и по-агресивен подход, който от друга страна би могъл да отблъсне отсрещната страна.

Свързани статии

Физически флирт

Искате ли да флиртувате, без да кажете нито една дума? Тогава позволете на тялото да ви води, когато искате да покажете нещо повече към обекта на вашите желания. Така например, вие се смеете на неговите шеги и ръката ви някак естествено застава на рамото му, докосва ръката му или крака му.

Ако сте в бар и непознат е привлякъл вниманието ви при разминаването ви може да го докоснете деликатно с рамо.

Коментирай