Интимно

3 урока за любовта, които научаваме от нашите баби и дядовци

Решенията се взимат от двамата

23.06.2017г. / 12 43ч.
Михаела Лазарова
снимка: outnow.ch

снимка: outnow.ch

Различните поколения имат различни разбирания за живота и любовта. Въпреки това, често се възхищаваме на нашите баби и дядовци за историята на тяхното запознанство, предложението за брак и за това как са успели да съхранят брака си през годините. Кои са трите важни урока за любовта, които можем да научим от тях?

Проблемите във връзката трябва да останат частни

Със сигурност ще чуете или сте чували вашите по-възрастни родители да се шегуват помежду си, оплаквайки се един от друг или да споделят за някакви неволи. Но това са дребните проблеми, ежедневните битовизми.

Бабите и дядовците са научили, че сериозните проблеми, с които се сблъскват си остават между тях, решават се насаме, не в присъствието на роднини, деца, приятели. Никога не намесват странични хора, контролират времето на неприятните разговори, кавгите, защото знаят, че е много важно впечатлението, което оставят в хората и семейството.

Взимат решенията заедно

Всекидневно сме изправени пред това да взимаме решения за това какво ще ядем, къде ще прекараме деня си, вечерта си и т. н. Независимо за какво става дума, бабите и дядовците ни се консултират помежду си, взимат решенията заедно.

Може би защото са от много години заедно и не биха могли да си представят живота си един без друг и без това да споделят, да обсъдят. Това е част от хармонията на брака, да взимат съвместни решения.

Начинът на комуникация има сериозен ефект върху връзката

Може би повечето от вас са чували поговорката „Не е важно какво ще кажете, а начинът, по който ще го кажете“. Бабите и дядовците ни знаят това и с течение на времето са се научили, че понякога мълчанието има по-голямо влияние от всякакви думи. Комуникацията в любовната връзка е много важна.

Внимателното слушане, реакциите, които показват, че слушаме половинката си, че присъстваме в разговора, тонът, с който разговаряме са тези неща, които правят връзката здрава. Виковете, обидите, накърняването на достойнството определено не са градивни.

Свързани статии

Нека не се залъгваме, бабите и дядовците ни също са си повишавали тон, имали са разногласия, но все пак в разрешаването на проблема са се стремели да запазят уважението един към друг.

Когато искаме да имаме здрава връзка, щастлив и дългогодишен брак, егото трябва да остава на заден план. Нито една любов не би могла да оцелее и да се развие без уважение и разбирателство. В годините ние се променяме, любовта и връзката ни също, но добрата комуникация винаги си остава ключова. Никога не забравяйте тези три урока за любовта.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
до 1 ( преди 6 години )
А с буквара кога ще ти се получи?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар