Интимно

7 въпроса, които ще ви помогнат да изградите доверие във връзката

Няма верни и грешни отговори – важно е как се чувствате

26.10.2017г. / 11 28ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Доверието в една връзка е най-важното нещо. То се изгражда трудно, а се губи лесно.

Някои хора трудно се доверяват на партньорите си заради убежденията си или заради болезнен опит в миналото.

Често подлагаме на съмнение партньорите и връзките си заради недоверието. Съществуват начини да се уверите, че човекът до вас има сериозни намерения, както и да върнете нарушеното доверие, ако искате да продължите напред.

За целта си отговорете на следните уточняващи въпроси:

1. От колко време познавам този човек?

Ако сте във връзката си отскоро е нормално да не сте изградили доверие помежду си. Не бързайте да се оставяте мнителността да помрачи щастието ви. Опитайте се да въведете здравословен баланс в отношенията си чрез откритост и разбиране.

Тест: Какъв е вашият любовен стил?

2. Как се запознахме?

Обстоятелствата, при които сте се запознали, имат голямо значение за доверието помежду ви. Едно е да се срещнете в бар и да започнете бурна връзка, а съвсем друго е да ви запознае приятел, на когото имате доверие, например.

3. Знам ли историята на предишните му връзки?

Потайните партньори определено имат нещо за криене. Невинаги е нужно да знаете абсолютно всички подробности от миналите връзки на партньора си, но е важно да знаете основното. Ако той се опитва да премълчава всичко и отклонява въпроса, доверие помежду ви трудно ще се изгради.

4. Колко е склонен да говори открито, когато разговаряте?

Има всякакви хора, интроверти и екстроверти, бъбриви и затворени. Затова и вероятността партньорът ви да е по-малко склонен да говори открито за чувствата си е голяма.

Защо не трябва да спите с бельо след секс?

Проблемно е ако усетите, че го прави умишлено, за да скрие нещо от вас. За една връзка е от голямо значение партньорите да умеят да говорят за емоциите, проблемите, решенията, терзанията. Така се изгражда истинско доверие.

Свързани статии

5. Как се представя онлайн?

При някои личности се наблюдава откровено несъответствие между реалния и онлайн имиджа. Ако това е така и при вашия партньор, има повод за притеснение. Ако обаче се държи непринудено както в живота, така и в мрежата, нямате повод за недоверие към него.

6. Как поддържа връзка с вас?

За да знаете дали да имате доверие на партньора си е важно да си отговорите на въпросите дали ви търси просто така без повод, само за да ви чуе; дали ви разказва за плановете си; дали отговаря на съобщенията ви веднага или винаги чакате с часове.

7. Говори ли открито за очакванията си от вашата връзка?

За да сте наясно с намеренията на някого, трябва да сте чули мнението му за бъдещето – какво очаква, как се вижда след няколко години, какво си представя, че ще ви се случи, докато сте заедно.

Няма правилни или грешни отговори на всички тези въпроси. Важно е да определите дали сте доволни от отговорите. Ако те ви задоволяват, значи няма повод за затруднения във връзката ви и можете да се доверите един на друг.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 6 години )
dori i da sa izpulneni usloviata , moje pak vruzata da tlee vuv vremeto po na4in koito ne mi dopada
отговор Сигнализирай за неуместен коментар