Интимно

Митове за любовта, в които все още вярваме

Мит: Противоположностите се привличат

20.07.2022г. / 17 17ч.
Михаела Лазарова
Илюстрация: istock

Илюстрация: istock

Партньорът, с когото ще сключим брак е предопределен и любовта от пръв поглед съществува... Със сигурност всеки от вас е чувал тези твърдения, които обаче се оказват заблуждаващи митове относно любовта.

Търсейки щастието, идеалния партньор, сме склонни да вярваме в неща, за които често подозираме, че са само празни думи.

Кои са митовете за любовта, в които трябва да спрем да вярваме?

Противоположностите се привличат

Колко пъти сте чували тази фраза? Въпреки популярността ѝ, това е напълно погрешно вярване. Обикновено хората, които са в дългосрочна връзка, имат по-общи черти, отколкото разлики. Още в началото на връзката си забелязват особеностите на другия, които самите те притежават.

Тези признаци показват, че двойката може да има хармонично партньорство в бъдеще. Освен това е установено, че двойки с подобни личностни ценности се справят по-добре като родители, отколкото тези с повече разлики.

Витамини и билки, които стимулират сексуалното желание (галерия)

Мога да го/я променя

Ако все още вярвате, че можете да промените партньора си, забравете го. Разбира се, връзката оставя отпечатък върху навиците на човек. Но има фундаментални области, които просто не може да променяте, колкото и да се опитвате – личност, нагласи, ценности.

Ако мечтаете за партньор, който ви разбира и поддържа, ще бъдете по-добре с някого, който споделя вашите виждания.

8 неочаквани ползи от развода

Да живеете заедно преди брака е добър начин да се опознаете

Този начин на действие в любовта изглежда интуитивен. Живеенето под един покрив може да бъде доста подвеждащо относно това дали половинката ви е подходящ партньор за брак.

Съжителството ви може да се развива доста добре, но за да осъзнаеш дали някой е твоята половинка за брак отнема повече време.

Свързани статии

Често двойките следват съвети на роднини, които ги питат кога най-сетне ще направят крачката. Съжителството е добра идея, защото тогава виждаш дали с този човек можеш да споделяш отговорности, да поддържаш домакинство, но трябва да узрее във времето, за да сте сигурни, че той или тя са вашата половинка за брак.

Любовта има срок на годност

Проучване на университета „Стоуни Брук“ в Ню Йорк установи, че вечната любов е възможна само ако партньорите се грижат един за друг, уважават взаимно мненията си, решават проблемите си рамо до рамо. В противен случай емоциите помежду им наистина биха имали срок на годност.

Коментирай
Здраве и красота