Дори партньорът ви да е ваш най-важен приоритет във връзката, той или тя може да не се чувства по този начин. Причина за това могат да са някои видове поведение, които вредят на връзката и оставят погрешно впечатление у партньора.

Човек често не си дава сметка, че може да навреди на отношенията си с партньора чрез поведението си. Повечето хора отдават най-голямо значение на изневярата, лъжата, липсата на близост, тайните като причини за разруха във взаимоотношенията.

Има обаче много други причини, които саботират връзката. Кои са те?

Правите телефона си приоритет 

Телефонът, разбира се, е просто пример за игнориране на връзката. Ако обичате да се потапяте в света на технологиите и социалните мрежи през повечето време, докато сте с партньора си, той ще се отдръпне от вас, смятайки, че не се интересувате от него.

Погрешни вярвания, които провалят една връзка

Ревнувате 

Ревността е проява на чувства, привличане, отношение към партньора. Ако е в рамките на нормалното, няма проблем, защото всеки изпитва лека ревност. Проблем се появява, когато ревността добие огромни размери и започне да се превръща в преследване, дебнене, изопачаване.

Заяждате се и се оплаквате 

Според психолозите, това поведение издава вашето желание да контролирате партньора си, да модифицирате неговото мнение и навици според вашите вкусове. Подобно поведение е разрушително за връзката, защото често отсрещната страна упражнява отпор.

Никой не би желал да бъде контролиран. Мрънкането и натякването на неща, които не ви допадат има обратния ефект на желания от вас. Партньорът ви по-скоро ще се отдалечи, отколкото да започне да прави нещата както си ги представяте вие. Пасивно-агресивното поведение е пагубно за връзката.

Още по темата

Не сте благодарни 

За да се чувства партньорът ви обичан, трябва да усеща и вашата признателност и благодарност. Ако през повечето време го критикувате, а през останалото не го хвалите и не му благодарите, не се учудвайте, че се е отдръпнал.

Цитати за силата на любовта в една връзка

Липса на комуникация 

Игнорирането на партньора, нежеланието да споделяте и да разказвате как е минал денят ви, е пагубно за отношенията. Това причинява потискане у човека до вас, който започва да смята, че разговорите и споделянето с него не са ви важни.

Карате се с партньора чрез съобщения 

Възможно най-лошото нещо, което много двойки правят, е да се разправят чрез съобщения, а не на живо. Избягването на конфликти очи в очи може да доведе до тотален разпад в отношенията. Не мислете, че като си спестите повишаването на тон лице в лице, това ще помогне да преодолеете проблемите, дори напротив, ще ги влоши.