Характеристиките на партньора ви разкриват повече за вас самите

Изборът ни в любовта може да разкрие много за нашата личност

26.06.2020г. / 13 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта е най-чудното и необикновено нещо, което ни се случва. Няма един отговор защо се влюбваме в този или онзи партньор. Но изборът ни в любовта може да разкрие много за нашата личност. Какво се крие във вас, според характеристиките на партньора ви, вижте в следващите редове.

Сходства във външния вид

Няколко проучвания показват, че често избираме партньора си в любовта привлечени от външния му вид, който е много подобен на нашия. Погледнете внимателно половинката си или този, който е привлякъл вниманието ви към този момент и помислете дали имате някои подобни физически характеристики.

Любовта към партньора ни се основава на любов към себе си. Това означава, че ако смятате, че сте привлекателни, толкова повече привличате партньор, който прилича на вас, за разлика от някой напълно различен.

Подобно ниво на привличане

Всеки е виждал двойка, за която първото, което си помисля човек е колко си приличат. Учените са открили, че избираме хора, които са в една и съща „зона на красотата“. Предполага се, че този човек е най-правилният вариант. Така че, ако смятате, че партньорът ви е привлекателен, това означава, че същото важи и за вас.

Защо „старите души“ трудно намират любовта

Емоционален и рационален типаж

Има интересен баланс между емоционалните и рационалните хора. Обикновено в една връзка половинките колкото си приличат, толкова и се различават. В резултат на това се създава перфектната двойка.

Един от партньорите може да бъде спокоен, а другият – захранва огъня във взаимоотношенията. Ако вашият партньор внимателно преценява всяко решение, вероятно вие сте емоционалната половинка или обратно.

Когато Тя казва, че ви обича... без думи

Добрите хора избират подобни на себе си

Добрите хора, които проявяват емпатия към другите, които избягват споровете, успяват лесно да намерят решение на проблемите, в любовта търсят подобни на себе си половинки.

В допълнение предпочитат доброто опознаване на другия преди започването на връзката. Ако смятате, че партньорът ви е очарователен, вероятно и вие имате това качество.

Свързани статии

Партньор, който изглежда като единия ни родител 

Според записки на бащата на психоанализата Зигмунд Фройд, ние избираме партньор, който изглежда като родител от противоположния пол. Съвременните учени са открили, че външният вид на половинката ни, често е подобен на този на родителя на същите години.

Доминиращи лични черти

Според класическата личностна теория, във всеки от нас се крие по един възрастен родител и дете, а една от тези особености е по-изявена. Децата са по-нюансирани, а родителите са твърде предпазливи. Помислете коя черта доминира при вас и половинката ви. Дали съвпадат или се различават, но се допълват хармонично, или има дисбаланс.

Коментирай