Интимно

6 признака, че сте изгубили връзка с партньора си

Признаците на емоционално и физическо отдалечаване

19.06.2018г. / 09 21ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Връзките са сложно нещо. Те преминават през всякакви фази, етапи, трудности, щастливи моменти и спадове. При дългите връзки тези рискове са многократно повече заради продължителния период на съжителство.

Понякога отдалечаването е полезно и здравословно, защото помага на партньорите да не губят себе си в целостта на връзката. Но е опасно, когато тази здравословна граница бъде отмината и е налице съществено отдалечаване, скъсване на връзката помежду им.

8 признака, че партньорът ви ще скъса с вас

В много случаи партньорите не си дават сметка в какво положение се намират. Кои са признаците, че сте изгубили свързаността си?

Имате все по-малко зрителен контакт 

Спомнете си как не сте откъсвали очи един от друг в началото на връзката ви. Колко често го правите сега? Загубата на зрителен контакт и желание да гледаме партньора си в очите е като поговорката „далече от очите, далече от сърцето“. Опитайте се да увеличите този контакт, да се гледате, докато говорите. Така и комуникацията ви ще е по-пълноценна.

Правите повече самостоятелни планове без другия 

Планирате уикендите си с приятели или пък прекарвате свободно време с колегите си от работа, за да сплотите екипа. Няма нищо лошо в това, стига да не се случва непрекъснато и да не повлиява отношенията ви с партньора. Разрушаването на връзката започва именно с подобни на вид безобидни дейности.

Правите неща заедно без да си взаимодействате 

Гледате филм вечер заедно по навик без да си говорите. Вечеряте, докато гледате телевизия мълчаливо. Играете на видеоигра и отново не комуникирате, дори не се смеете на глупавите си грешки като преди. Все признаци на скъсана емоционална връзка.

Свързани статии

6 ясни знака, че партньорът ви манипулира

Не спирате да си гледате в телефона

Привързаността към мобилното ви устройство подсказва нежелание за комуникация с партньора. Трудно е да се разграничи от обикновеното желание за свързаност с приятели и интересни теми, които модерните технологии и социалните мрежи предлагат. Много хора се заглеждат продължително в телефоните си без да имат проблем във връзката.

Карате се по-често

Любовта свързва хората и ги кара да си прощават по-лесно, да се дразнят по-рядко един друг, да се уважават. Когато емоционалната връзка е нарушена, тези граници постепенно рязко спадат, което води до чести скандали за маловажни неща.

Сексът е рядкост

Физическата интимност е също толкова важна, колкото и емоционалната. Повечето хора нямат потребност да се отдадат на партньора си, когато са ядосани. Да правят секс е последното, което им се иска, когато се чувстват несвързани и отдалечени.

Коментирай