Интимно

Как езикът на тялото издава, че той ви изневерява

Разчетете знаците по неговото невербално поведение

23.07.2018г. / 08 53ч.
Нина Иванова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато стане дума за връзки, изневярата е може би най-болезненото нещо, което може да се случи. Лъжата, предателството и обидата, които придружават този акт, причиняват трудно поправима емоционална щета върху връзката. Има ли начин да се усети изневярата или дори първите сигнали, че партньорът ви флиртува с други, само по езика на тялото? Има и някои са доста явни, други по-прикрити, но все пак, ако се вгледате в невербалното поведение на половинката си, може много бързо да разберете, че нещо се случва.

Прикрива телефона си

Ако партньорът ви се държи подозрително, когато получава нови съобщения или позвънявания на телефона си, е сред най-честите и явни сигнали, че крие нещо. Ако държи телефона си умишлено далеч от погледа ви или никога не го оставя  в стаята, ако той/тя трябва да излезе от помещението, са притеснителни знаци и трябва да сте нащрек. Един от най-сигурните сигнали, че нещо се случва е, ако не е имал парола на телефона или пък вие сте я знаели, и изведнъж я промени, без видима причина. Бъдете нащрек за подобни знаци.

>> Какво да не правите, след като партньорът ви изневери <<

Става нервен/нервна, когато заговорите на тема изневяра

Ако вече подозирате партньора си в изневяра и умишлено насочвате разговорите в тази посока, усетите ли, че той/тя започва да се изнервя, много вероятно е да има причина за това. Гузната съвест може да изплува на повърхността точно чрез такива уж случайни разговори, а вие само наблюдавайте поведението му.

>> Учени разкриват 6 причини за изневяра <<

Усмихват се широко, докато гледат телефона си

Понякога хората, които изневеряват, несъзнателно се усмихват, пишейки си с обекта на своите чувства. Но не усещат, че техният партньор ги наблюдава и може би подозира за техните действия. Ако забележите подобно поведение от страна на половинката си, почти сигурно е, че нещо се случва във връзката ви, и то не говори никак добре за нея. 

>> Как всяка зодия разваля връзките си <<

Затваря се, стои на дистанция от вас

Обикновено този, който изневерява, започва да се държи по-дистанцирано от партньора си. Не е с толкова отворено поведение, както преди, не е така нежен, внимателен. По-скоро поведението става хладно и дори странно. Ако усетите подобни признаци, замислете се каква може да е причината, дали нещо не се случва в интимните ви отношения.

Коментирай