Повечето интроверти подхождат с разбиране към хората, с които общуват. Те винаги правят добро впечатление, защото вниманието, което отделят на събеседника си, е впечатляващо ласкателно. 

Това им помага и в срещите. С интроверт е лесно да се подхване разговор, защото той умее да влиза под кожата и да разбира състоянието на човека отсреща. Често общуването с такива личности е преживяване, което оставя доста материал за размисъл след края на срещата. 

Здравословните ползи от това да си интроверт

Според едно проучване на приложението за запознанства Plenty of Fish (POF), проведено в САЩ на над 2000 американци, показва, че интровертите имат някои предимства в срещите и любовта пред екстровертите. 

Според изследването, 75% от интровертите и 72% от екстровертите имат сходни очаквания, когато става дума за онлайн срещи. Но когато срещите са на живо, интровертите имат значителен успех. 

Какво можем да научим от тях за срещите?

Интровертите са добри в задаването на въпроси

Тези вглъбени личности са интересни за човека, с когото се срещат не само, защото са загадъчни, но и защото винаги успяват да зададат точните въпроси, с които да скъсят мигновено дистанцията. 

Още на първата среща интровертът знае от пръв поглед какъв е темпераментът на партньора му и какво да очаква от него. Съответно въпросите са съгласувани с тази дълбока интуиция, което им дава точка в тяхна полза. 

Интровертите нямат нужда да са център на внимание 

Ако двама души се надпреварват кой да изпъкне, създаването на връзка е трудно още от самото начало. С интровертите е лесно, защото те в никакъв случай не се стремят към светлините на прожекторите. 

Интровертите прескачат дребните разговори 

Тъй като за проницателната душа на интроверта партньорът им е като отворена книга, те не се нуждаят от увъртане и лишени от смисъл общи приказки, с които да поддържат разговора. Интровертите стрелят право в целта. Можем да научим от тях именно това – да съумеем да погледнем отвъд фасадата на човека срещу нас, за да скъсим мигновено дистанцията. 

Интровертите – интересни хора, за които знаем твърде малко

Още по темата

Интровертите знаят какво искат 

Тъй като те са личности, които дълбоко се замислят над всеки аспект от вътрешния си свят, те много добре знаят какво искат. Поради тази причина за тях е по-лесно да отсеят хората, които не са подходящи за връзка. Ако сте човек, който вече е грабнал интереса им, те ще ви накарат да се чувствате комфортно в тяхната компания. Веднага ще усетите искрата. 

Интровертите се съсредоточават по-лесно 

Когато сте на първа среща или в началото на една връзка и сте екстроверт, вероятно не си давате сметка колко разсеяни и незадълбочени сте отстрани. Това поведение моментално попада в полезрението на един интроверт. Ако обаче се срещате с друг екстроверт, той вероятно би разчел поведението ви като липса на интерес от ваша страна. 

Интровертите никога не постъпват по този начин на първа среща и изобщо в отношенията си, даже извън любовта. Те съсредоточават цялото си внимание към вас, за да могат да осъществят пълноценен контакт.