Интимно

4 мита за връзките, които ви пречат да откриете любовта

Вслушването в тях е грешка

03.11.2018г. / 07 55ч.
Илияна Николова
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Мечтаете ли за страстна любов, за принца, който ще ви спаси, за приказка, завършваща с „и заживели щастливо завинаги“? Кой не мечтае. Повечето дами искат всичко това накуп, че и още. Всеки заслужава щастие, но търсим ли го по правилния начин? Една от най-големите грешки, които допускаме в преследването на истинската любов е вярата в митове за връзките, които ни пречат да видим истината и да сме щастливи. За да откриете щастието, спрете да се доверявате на някои от най-разпространените и погрешни схващания за любовта. Ето ги и тях.

Противоположностите се привличат

Така е във филмите, но не и в живота. В началото вероятно ще сте привлечени от своята противоположност, но в дългосрочен план това няма да завърши добре. Историята го е доказвала много пъти. За да бъдете щастливи и в хармония, с партньора си трябва да имате допирни точки. Дори да имате различия в темперамента, все пак не трябва да сте като огъня и водата. Това ще ви изтощи и ще разруши отношенията ви.

Неверни митове за връзката

В списъка с противоположности влизат не само различията в характерите, но и в ценностите и представата за бъдещето. Ако се различавате по тези съществени показатели, търсите любовта на грешното място. Тя не се състои в противоположностите, а в еднаквостите.

Физическото привличане означава съвместимост

Този мит е наистина широко разпространен и пречи на откриването на любовта. Много жени остават във връзки, които не са подходящи за тях, които не ги правят щастливи. Ако връзката се базира на страст и физическо привличане, тя трудно може да се задълбочи. Дори страстта да продължава да не угасва, тя не може да е основа на дълготрайна пълноценна връзка. Това не я прави маловажна, но не трябва да се бърка с емоционална обвързаност.

Конфликтите и скандалите са проява на страст

Независимо от това колко сте съвместими с партньора си, няма как през цялото време да сте на едно мнение за всичко. Неминуемо ще се появят поводи за конфликт, понякога по-разгорещен. Ако това е ежедневие във връзката ви, не го приемайте за нормално. Не се убеждавайте ежедневно, че партньорът ви просто е темпераментен и избухлив. Бъдете бдителни за сигналите, че нещо не е наред.

Свързани статии

Дори връзката ви да не е изтъкана от непрестанни бурни скандали, честите неразбирателства по важни въпроси също са червен флаг, че може би търсите щастието на грешното място.

Общите интереси означават, че сте съвместими

Това е една от най-широко разпространените заблуди за връзките. Общите интереси работят в началото на връзката. Те имат за задача да създадат общи теми, върху които да стъпят отношенията ви. Те ви помагат и по-нататък във връзката да се забавлявате заедно, да коментирате, да обменяте мисли.

Най-честите митове, свързани със секса

Но това съвсем не означава, че сте подходящи като партньори. Има толкова други показатели, по които да прецените дали това наистина е така. Дълготрайната връзка не може да се базира на любовта към класическата музика или бързите коли, нали?

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 5 години )
obojavam i obi4am prekrasen muj- goliam , i 4udesen bliznak. i izob6to niamam problemi s drugi vruzki , koito da mi pre4at
отговор Сигнализирай за неуместен коментар