Интимно

10 признака, че той ви харесва само като приятелка

Как да разберете дали откликва на чувствата ви

08.03.2019г. / 07 20ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Да се влюбиш в грешния човек е ужасно. Още по-неприятно е, когато той не е грешният, но просто не гледа на вас по същия начин, както вие на него. Без значение дали сте се влюбили просто в някой мъж, с когото общувате често или в най-добрия си приятел, би било истинска катастрофа, ако той продължава да вижда във вас само своя приятелка. По какво да разберете дали това е така?

Ето 10 признака:

1. Нарича ви с всички имена, с които се обръща към приятелите си.

Ако не се обръща към вас със „скъпа“, „мила моя“, „коте“, „захарче“ или каквото и да е друго нежно и любовно обръщение, а вместо това използва „брат“, „братле“, „човече“, определено не гледа на вас като на любовен обект.

Секс с най-добрия ми приятел – да го направя или не?

2. Рядко ви звъни или ви пише пръв.

Обикновено отговаря на вашите обаждания и съобщения. Това означава, че не мисли често за вас.

3. Не флиртува с вас публично.

Ако един мъж ви харесва като жена, а не като приятелка, той няма да може да се сдържи да демонстрира увлечението си.

4. Говори за други жени.

Той не може да спре да обсъжда други жени, които са привлекли интереса му, да ви споделя за завоеванията си, за новата колежка, която има ужасно дълги крака. Замислете се колко често сте улавяли погледа му да се рее някъде върху дупето ви. Ако отговорът е „николко“, определено ви приема като приятелка.

5. Идва у вас неканен.

Но не за да ви сваля, а за да гледате филм заедно, да изпие една бира, да хапне нещо от хладилника, докато ви разказва, че има среща с някоя жена.

6. Често гледа в телефона си, докато му говорите.

Така правят хората, които не са особено заинтересувани от събеседника си, не и в любовен план. Ако сте с приятели на кафе или бира, вероятно и вие си поглеждате телефона от време на време, докато те ви говорят нещо.

7. Има час, в който обичайно се прибира.

Когато излизате заедно, той никога не прекрачва този час. Винаги гледа да се прибере по едно и също време. Отказва ви да остане да спи у вас. В погледа му дори четете, че той не се досеща за вашите чувства. Или обратното – усеща какво изпитвате към него и понеже не може да ви отвърне със същото, предпочита да се прибере, въпреки че вие знаете, че той няма нищо особено за правене у дома.

Какво е да се влюбиш в най-добрия си приятел

8. Рядко прави планове за в бъдеще.

Той се съгласява да се виждате от време на време, но никога не прави планове да отидете на почивка заедно, да прекарате уикенда на вилата или да отскочите до съседен град заедно. Ако предложите нещо подобно, винаги намира начин да отклони темата.

9. Не излизате само двамата.

Когато си определите среща, вие мислите, че най-накрая ще сте си само двамата, а той винаги води и „момчетата“.

10. Той ви подкрепя да се срещате с други мъже.

Така правят истинските приятели – окуражават ви най-после да започнете да се срещате с някого. Да, защото той ви приема само като приятелка.

Коментирай