Интимно

Уроци за брака, вдъхновени от любовта на Дейвид Бауи и Иман

На какво можем да се научим от тяхната голяма любов

21.04.2019г. / 07 05ч.
Мария Дуковска
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Любовната история на музикалната легенда Дейвид Бауи, когото за съжаление, светът загуби през 2016 г. и неговата съпруга Иман, е вдъхновяваща и пленителна.

Красивият супермодел и талантливият музикант сключват брак през 1992 г. и живеят заедно до смъртта на Бауи през 2016 г. Несъмнено трагичната загуба белязва живота на бившия супермодел, но тя пази спомена за голямата любов и за всички щастливи мигове, които е споделила с Бауи. Днес поглеждаме към тяхната красива връзка и уроците, на които ни научи любовта на тези две вдъхновяващи личности.

1. Любовта от пръв поглед се случва, но не за всеки.

Музикалната икона се влюбва в първия миг, в който се среща със супермодела, по негови думи в интервюта в медиите. Но не така се случва при Иман. По нейни думи в интервю тя споделя, че не е била готова за връзка по това време и със сигурност не е искала връзка с толкова известен музикант като Бауи. И все пак, две години след срещата си, те се женят и остават женени през следващите 23 години.

2. Обичай човека такъв, какъвто е.

В интервю за The Guardian през 2014 г. Иман казва: „Аз се влюбих в Дейвид Джоунс. Не се влюбих в Дейвид Бауи. Бауи е просто образ. Той е певец, изпълнител. Дейвид Джоунс е мъжът, когото аз срещнах.“

Макар малко да са хората, женени за такива звезди като Бауи, все пак е добър урок да помним, че отношението към партньора ни във връзката е от значение и трябва да приемем другия такъв, какъвто е. Не по професия или титла, а личността.

3. Уважавайте се взаимно.

Списание Interview среща два супермодела през 2013 г., а именно – Наоми Кембъл и Иман. В техния разговор засягат и темата за брака на Иман и Бауи. На въпроса на Кембъл каква е тайната на техния дълъг брак, Иман отговаря: „На първо място мисля, че трябва да се чувствате секси един към друг и да се уважавате взаимно. Това е началото.“

4. Малките жестове са тези, които имат значение.

През 2011 г. Иман разказва пред британския сайт Express как Бауи я е спечелил.

„Помня как веднъж връзките на маратонките ми се бяха развързали и Дейвид падна на колене насред улицата, за да ми ги завърже. Тогава си помислих: „ Този е специален.

В статия за Harper's Bazaar през 2010 г. на въпрос дали двамата се карат, Иман казва: „Дейвид не се кара. Той е англичанин, затова просто си седи тихо. Аз съм крещящата. А след това той винаги ме кара да се смея. Като кабаре сме. Аз непрекъснато го забавлявам. И все още го обожавам – напълно – след всички тези години!“

5. Ценете всеки един момент заедно.

Със сигурност всеки един от нас е приемал любовта и връзката си за даденост в някакъв момент. Това е нормално, но не бива да е постоянно, защото в живота се случват толкова непредвидени неща и любовта не е застрахована от провал, трагедия, раздяла. Така, както личната трагедия застига Иман и Дейвид Бауи с мрачната диагноза рак, от който умира певецът. Затова нека се научим от тях да ценим своята любов, да уважаваме връзката си и да се стараем да ѝ вдъхваме нов живот всеки ден. Защото макар и да ни се иска, нищо не продължава вечно.

Снимки: Getty; Reuters.

Коментирай
3 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 4 години )
vpe4atliava6ta dvoika . i dvamata si tejat na miastoto .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота