Интимно

5 начина да кажете „Извинявай“ на любимия човек

Да признаеш, че си сгрешил е признак на силен характер и интелект

01.05.2019г. / 09 37ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Правенето на грешки е част от човешката същност. Никои взаимоотношения не са идеални, любовните – още по-малко. Понякога думите и действията ни могат да наранят любимия човек. Да признаеш, че си сгрешил и да поискаш извинение е признак на силен характер и интелект. Въпреки че осъзнаваме, че сме прави, не намираме думите и подхода да го покажем на любимия човек. Връзката продължава някак, но това, че не сме се извинили поставя петно върху нея.

Вижте 5 добри начина да кажете „Извинявай“ на партньора си.

Напишете писмо/бележка

Понякога е трудно да погледнем в очите любимия човек и да кажем „Съжалявам“. Но това не бива да ни спира да поднесем извиненията си. Ако наистина ви е трудно да направите онази крачка, в която сядате един срещу друг и разговаряте, започнете с кратко писмо или бележка, написани за него/нея. Любовните писания са абсолютна класика. Освен това, някои хора се изразяват по-добре писмено.

4 начина да заздравите връзката си

Купете или направете торта

Обикновено купуваме и приготвяме торти, когато имаме специален повод. Извинението също е специален момент. Той разкрива много за нашата същност. Със сигурност имате сладкиш, който е любим и на двама ви. Пригответе го или го поръчайте, като върху глазурата му не забравяйте да оставите и кратко мило послание.

Изненадайте партньора с любимата му/ѝ храна

Храната е тази, която ни събира. Пригответе романтична вечеря с любимите ястия на партньора ви. Опитайте се да поддържате приятна и невраждебна обстановка, в която да разрешите разногласията.

Трите най-стресови фактора в една връзка

Поднесете специален подарък

Помислете за нещо, което ще накара партньора да ви се отсърди. Може би някаква изненада, подаръче, което е искал от дълго време, или нещо свързано с неговото хоби. Така ще покажете, че не само съжалявате, а че сте вникнали в неговата същност и знаете какво харесва, какво би го развълнувало.

Свързани статии

Направете колаж на снимка, на която сте заедно

Снимките носят спомени. Един добър начин да се извините е като направите романтичен колаж на ваша обща снимка. Със сигурност имате много такива от пътувания, специални моменти. Всеки смартфон може да добавя забавни ефекти.

Не на последно място – покажете промяна

Да съжаляваш и да искаш прошка не е нещо еднократно. Това е процес, който продължава. Ако поискаме извинения и след това не се постараем да не допускаме същата грешка, това няма да подобри взаимоотношенията ни. Бъдете последователни и се опитайте да положите усилия, за да не повторите грешните си ходове. Допускайки едно и също поведение, означава че не сме осъзнали къде грешим. Това би отдалечило половинката ни от нас или нас от другия, ако сме в обратната позиция.

Коментирай