Интимно

15 признака, че връзката ви е твърда като скала

Сигналите за непоклатимите ви интимни отношения отвъд физическото

20.09.2019г. / 15 02ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Здравите и силни връзки си приличат по това, че освен сексуално привличане и страст, в тях има много други компоненти. Те дават силата и волята на партньорите да се справят с предизвикателствата на любовта, на времето, на трудностите и на колебанията в живота.

Измежду всички качества, които трябва да притежава една истински щастлива връзка, се открояват 15 солидни показателя, че връзката е по-твърда от камък и може да устои на всички трудности.

Ако сте щастливи и се радвате на безоблачно време с партньора си винаги, когато сте заедно или сте далече един от друг, значи и вашата връзка е непоклатима като камък. Ето ги и тях:

7 неща, които трябва да жертвате за една връзка

1. Вие всъщност наистина се харесвате. Осъзнавате, че това, което има между вас, не е само на физическо ниво, а можете да бъдете и истински приятели.

2. Уважавате се. Между вас цари честност, приятелство, интимност, доверие.

3. Той/ тя е първият човек, на когото искате да се обадите, когато имате новина, без значение дали е добра или лоша.

4. Той/ тя не ви съди. Разбирането и способността да се поставяте на мястото на другия е силно застъпено във връзката ви и това ви позволява да не се упреквате взаимно, да се съдите и да се наранявате за дреболии.

5. Приятелите ви харесват партньора ви. Много е важно когато той или тя бъде добре приет от хората, които са важни за вас и с които прекарвате свободното си време.

6. Не се оплаквате от партньора си пред приятели. Ако имате поводи за оплакване, нямаше да издържите и все на някого щяхте да споделите болката си. Ако такава няма, радвайте се.

7. Не избягвате трудните разговори. А напротив, предпочитате да изговорите нещата, за да сте наясно.

8. Не искате партньора ви да се променя. Харесвате го такъв, какъвто е, затова сте влюбени в него и това е прекрасно.

9. Вярвате си. Доверието е стабилна основа, на която ако дадена връзка е стъпила, трудно би могла да бъде помрачена.

10. Знаете, че е влюбен във вас. Ако усещате емоционалната подкрепа, отдадеността, одобрението му, това означава, че нещата между вас са на много по-дълбоко от физическото ниво.

Свързани статии

11. Не сте в постоянна битка. Това не означава, че нямате конфликти от време на време, но това е напълно нормално. Важното е да не сте в перманентна война, която да руши емоционалната ви отдаденост.

Най-важните етапи в една връзка, които ще помним винаги

12. Можете да се карате и да не се впечатлявате чак толкова от това. Когато сте в здравословна връзка и имате конфликти и разногласия от време на време, това не ви стряска, не разклаща земята под краката ви и не ви кара да си мислите, че ще се разделите. Това е така, защото знаете, че въпреки разногласията между вас има нещо много силно и стабилно.

13. Чувствате се удобно един с друг. Нямате притеснения за външния си вид, мислите си, интересите и нагласите си.

14. Липсвате си, когато сте разделени. Сигурен белег на здравата връзка е желанието да сте отново с любимия човек, когато сте далече един от друг.

15. Взимате решения заедно. Това ви дава усещане за взаимност и равнопоставеност.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати