Интимно

Какво да правите, ако сте влюбени, но не смеете да признаете?

5 неща, които да направите

12.08.2019г. / 06 16ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта се случва по неведоми и странни пътища. Невинаги се влюбваме в подходящия човек. Още по-лошото е, когато се влюбим в някого, който не показва същото към нас и някак си нещата изглеждат твърде трудни и невъзможни. Чувствата обаче са си чувства и непрекъснато напират във вас. В такива моменти човек се пита дали е по-добре да признае чувствата си, пък да се случва каквото ще, или да си премълчи и да изчака.

Разликите между това да обичаш и това да си влюбен>>>

Отговорът със сигурност не е еднозначен, защото обстоятелствата са различни. Все пак има неща, които е добре да направите, когато чувствате, че сте влюбени, а обектът на чувствата ви не откликва отявлено на вашите симпатии.

Всичко, което усещате, е нормално

Решили сте да признаете любовта си. Чувствате се под напрежение, притеснени сте, не знаете как ще бъдете приети и какво ще последва от признанието. Нормално е да се чувствате така. При всички положения отвореният диалог е най-добрата стратегия. Така поне ще ви олекне и ще знаете какво изпитва другият човек.

Заслужавате любов и щастие

Каквото и да последва от признанието на чувствата ви, помнете, че заслужавате любов и щастие и не трябва да се отказвате да ги имате. Ако ви отхвърлят, продължете напред. В никакъв случай не се отказвайте да търсите любовта, защото тя ви очаква.

Ще сте добре, независимо от всичко

Дори да ви заболи, болката трае известно време и неминуемо отминава. Времето лекува, а още повече лекува следващата любов, която ще откриете.

Какво кара мъжът да се влюби?>>>

Границите са полезно нещо

Да сте влюбени не означава да пренебрегвате себе си. Понякога се случва така, че човекът, в когото сте влюбени и който вече знае за чувствата ви, се възползва от вашата готовност да откликнете на всички негови прищявки и молби. Помнете това и ако усетите такова поведение, наложете граници. Ще се чувствате много по-добре.

В любовта има и уязвимост

Когато се чудите дали да признаете чувствата си, най-голямото притеснение, което е валидно за всеки в подобно положение, е да не изглежда слаб и уязвим. И в това няма нищо лошо. Любовта в известен смисъл е и уязвимост, така че приемете нещата такива, каквито са с вдигната глава.

Признаци, че всъщност не сте влюбени>>>

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати