Интимно

5 неща, които трябва да си останат тайна във връзката ви

Защо не трябва да ги споделяте със странични хора

22.08.2019г. / 18 03ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Напълно нормално е да разговаряте с приятелите си за връзката си. Няма как да не споменавате нито един пример от отношенията ви с партньора или от съвместното ви съжителство. Понякога даже може и да се оплачете от него или пък да споделите с какво ви радва. Но не трябва да прекрачвате някои интимни граници. Има неща, които не е добре да споделяте и които е препоръчително да си останат в тайна помежду ви. Това ще направи връзката ви по-силна и стабилна, защото доверието помежду ви няма да бъде засегнато.

6 признака, че сте изгубили връзка с партньора си>>>

Финансови или юридически въпроси

В повечето случаи проблемите във връзките са провокирани от финансови проблеми или правни казуси. Заради тях хората се разделят и развеждат. Но не е задължително да се стигне дотам, затова по-добре пазете проблемите от подобно естество в тайна и се опитайте да ги решите заедно без външна намеса и чужди мнения.

Всичко, свързано със секс

Сексът е много интимно нещо във връзката. Едно е да споделяте за флирт за една нощ с някого, когото сте срещнали в бара и нямате намерение да виждате повече, съвсем друго е да обсъждате интимния си живот с партньора си, когото всичките ви приятели познават. Ако той разбере, ще се почувства наистина предаден, най-вече ако споделяте проблеми или трудности в сексуалния си живот.

Подробности за скандалите ви

Може да ви изглежда добра идея да потърсите мнението на приятелите си и гледната им точка относно споровете ви с половинката. Вероятно искате да сверите часовника си и да разберете дали вие сте прави според тях или той, но не го правете. За момент това ще ви се стори като добра стратегия, но в дългосрочен план може да разруши отношенията ви. Вие се познавате най-добре и трябва да умеете да анализирате поведението си. Гледната точка на странични хора, които дават мнението си само на база разказани от вас фрагменти от цялата картина, могат да ви объркат и да ви накарат да вземете грешно решение.

7 неща, които трябва да жертвате за една връзка>>>

Свързани статии

Семейни проблеми

Неща, които са срамни, неудобни и касаят единствено семейството е по-добре да си останат именно там – в семейството. Това се отнася и за неща, които партньорът ви споделя с вас. Не ги препредавайте на приятели и колеги. Ще предадете доверието му, дори и той да не го знае.

Нещата, за които партньорът ви изпитва несигурност

Това е златно правило, което в никакъв случай не трябва да споделяте. Страхове, тревожност и безпокойство по даден въпрос, мисли и чувства – всичко това е прекалено лично и трябва да остане във връзката ви, дори да ви терзае информацията, която имате и да искате да потърсите чуждо мнение.

5-те фази на всяка връзка>>>

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 4 години )
sam 4ovek sum , i ne tulkuvam , a za bude6ta eventualna li4na vruzka s goliam liubim 4ovek ...az niamam taini
отговор Сигнализирай за неуместен коментар