Интимно

5-те фази на всяка връзка

Трета фаза – Борба за надмощие

28.03.2014г. / 13 22ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Всяка нова любов, която прераства в дългосрочни взаимоотношения преминава през определени етапи. Някои двойки не достигат крайната пета фаза, а за други израстването в любовен план е свързано не само с рози и балони. Кои са петте фази на всяка връзка?

Първа фаза – Еуфория, много романтика и силно физическо привличане

Първите дни, седмици и месеци вие и половинката ви сте на седмото небе. Сложили сте розовите очила и нищо не е в състояние да помрачи щастието ви. За този първи период е характерно силното сексуално привличане помежду ви.

Това е важен етап, в който не само се опознавате като личности, но и изучавате вашите тела, сексуални желания и възбуди. Хормоните лудуват, така наречените пеперуди в стомаха се усещат само при чуване на гласа на любимия човек.

Втора фаза – Първа среща с реалността

Във втората фаза, която има различна продължителност при всяка двойка, главата на влюбените започва да се избистря. Според учени еуфорията на влюбеността трае от 6 месеца до две години. Дали е така няма как да знаем със сигурност, но едно е сигурно – във втората фаза влюбените проглеждат.

Екстазът е намалял, хормоните са стабилни, а сексът не е толкова често срещано явление, както във фаза номер 1. Вече сте наясно какво харесва и какво не вашата половинка, а ако живеете под един покрив сте разбрали, че трябва и да се съобразявате един с друг. Появяват се и първите разногласия.

Трета фаза – Борба за надмощие

В тази фаза всеки инстинктивно започва да пази своето лично пространство, опитва се да се налага над другия. Често проявява повече егоизъм, отколкото разбиране. В този период от вашата връзка целенасочено или не вие се опитвате да моделирате половинката си така, както ви харесва на вас.

На моменти се усещате така, сякаш сте от два различни свята, сякаш досега сте говорили на един и същи език, а изведнъж не разбирате смисъла на думите на партньора си. Но това са малки битки, които ги има във всяка една връзка и не бива да ви притесняват.

Свързани статии

Четвърта фаза – Компромиси и стабилност

След кратката война вече сте разбрали, че връзката се гради на компромиси, споделяне, доверие, отдаденост един на друг. Приемате недостатъците на половинката си и почти винаги може да отгатнете каква ще бъде следващата негова стъпка.

Но в тази фаза, ако няма разнообразие, вие ще започнете да усещате и една рутина. След нея идва скуката, ежедневието става монотонно. Този период е рисков, защото всеки от вас може да реши да потърси малко забавление в лицето на друг таен партньор.

Пета фаза – Обвързване

Двамата сте видели най-доброто и най-лошото от характерите си. Преминали сте известни препятствия, изпитания. Въпреки трудните моменти вие копнеете за прегръдката на любимия човек, шегите и усмивката му.

В тази фаза вие се радвате на реалистична и истинска любов. Разбрали сте, че ако в първата фаза сте се опитвали да се впечатлите един друг, това трябва да продължи през цялото време докато сте заедно.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
а пьк ( преди 2 години )
и този раз4итал на стокхолмския синдром в които отвле4ените се привьрзват кьм мь4ителите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
тьи ( преди 2 години )
като се смята за льв иска да ви загради с женските си и да ви повали и завле4е в бьрлогата сикато ви стреля кви ли не льжи даже и за родителите ви които би трябвало да познавате 4е не са над толкова неща и сьс сигурност са против него каквото и да ви льже приятелство незнам какво си ще измисли какви ли не лзжи а понякога хора са убивани от наи близки така 4е намеренията му са ясни да ви принизи и да се вьзползва това 4е ви обижда само доказва гнева му 4е му забавяте плановете
отговор Сигнализирай за неуместен коментар