Интимно

5 знака на отрицателна енергия във връзката

Не се чувствате комфортно до партньора си

11.03.2020г. / 18 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Манипулация, липса на интимност, загуба на интерес към любимите ни занимания... Това са само част от признаците, че една връзка е пред разпад, защото в нея доминира отрицателната енергия. Нездравословната или токсична връзка създава лоша енергия между партньорите. Дали вие се намирате в такава, вижте още няколко признака.

Постоянно спорите или се карате

Добрата комуникация е един от градивните елементи за една стабилна любовна връзка. Компромисите са важни, дори когато не успяваме да постигнем съгласие с половинката си по даден въпрос. Споровете от време на време са здравословни за взаимоотношенията. Но ако през цялото време не сте съгласни с партньора си, стигате до скандали, означава, че не комуникирате ефективно. Постоянното спорене посочва проблем в начина, по който информацията се предава или разбира.

11 мисли на Хули Леонис за емоциите и любовта

Често се оплаквате един от друг

На всеки се случва да попадне в ситуация, в която споделя проблем с половинката си пред близък приятел. В някои случаи, третата страна би могла да даде полезен съвет. Но признак за отрицателен цикъл и токсичност на връзката е, когато хронично се оплаквате на другите от партньора си.

Не споделяте

Споделянето е естествен начин да се свържем с любимия човек. То е част от комуникацията. Ако във вашата връзка вече не си споделяте как е минал денят ви, как се чувствате, какво ви радва или натъжава и т.н. това означава, че сте спрели да инвестирате в нея. Този вид оттегляне от партньора също носи токсичност на връзката.

Как да спасите връзката си, ако партньорът ви се изплъзва

Не се чувствате комфортно до партньора си

Създаваме любовни взаимоотношения, защото имаме нужда да бъдем емоционално близки с някого. Избираме определен човек, защото с него се чувстваме щастливи, важни и удобно в собствената си кожа.

Свързани статии

От друга страна усещанията като нервност, постоянно напрежение един към друг, демонстрират липса на щастие и комфорт във връзката.

Без мили думи и комплименти

Част от това да искаш да направиш някого щастлив, да му покажеш своята любов, е да насърчиш неговите амбиции, да му кажеш мили думи, да му направиш комплимент, да направиш жест, с който той да се почувства приятно. Ако във вашата връзка тези неща вече са рядкост или липсват, това е показател, че отрицателната енергия ви ръководи.

Коментирай