Интимно

Как да спасите връзката си, ако партньорът ви се изплъзва

Ето върху какво да поработите

30.08.2021г. / 06 36ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Никоя връзка не е перфектна. Във всички отношения има възходи и падения. Важно е да знаем как да се справим с паденията, за да продължим към следващия възход. Ако имате чувството, че партньорът ви е изгубил искрата си към вас и е започнал да ви се изплъзва, има няколко неща, които да направите и върху които да поработите, за да спасите връзката си.

Не се разсейвайте, докато говорите

Давайте повече внимание на партньора си, когато общувате. Всеки би желал да бъде чут в разговора. Не се разсейвайте с телефона си или с телевизора. Покажете на половинката си, че слушате онова, което казва и взимате отношение.

Как да устоите на чувства към друг мъж, ако вече имате партньор

Правете изненади на партньора си

Неочакваните изненади без повод са чудесен начин да покажете на половинката си, че мислите за него и че го обичате.

Споделяйте уважението и признателността си към него

Много често забравяме да изразяваме обичта си по този начин – да изказваме с думи колко уважаваме любимия си човек и за какво му се възхищаваме. Понякога такива думи са много по-силни от „обичам те“.

Неща, които се случват, когато срещнем точния партньор

Никога не предполагайте какво чувства

Не правете грешката да прибързвате със заключенията. Не предполагайте какво чувства или мисли партньорът ви и най-вече не го изричайте на глас. Това може да е едно от нещата, заради които е започнал да се отдръпва от вас. Вместо да предполагате, питайте. Задавайте въпроси и приемайте аналитично неговите отговори. Може да се окаже, че за повечето неща сте предполагали грешно и сте си вадили неверни изводи.

Работете върху себе си

Невинаги си даваме сметка, че отношението на партньора ни е проекция на нашето поведение. За да има проблем във връзката, той много често е предизвикан от двете страни. Помислете къде може да грешите в поведението си и работете върху себе си, за да усъвършенствате комуникацията помежду си.

10 признака, че можете напълно да вярвате на партньора си

Култивирайте сигурност във връзката си

Несигурността отблъсква. Ако постоянно показвате, че сте несигурни в партньора и във връзката си, вероятността той да се отдръпне още повече е голяма. Вместо това работете върху самочувствието си. Дайте му и повече свобода. Когато човек се чувства притиснат в ъгъла, той прави всичко възможно да избяга още по-далече.

Грешки, които правим при избора на партньор

* * *

Знаци, че сте намерили точния партньор според психолози

* * *

Какво да очаквате от партньор, който дълго време не е имал връзка?

Коментирай