Интимно

За какво трябва да благодарим на бившите си?

Разбираме от какво се нуждаем в една връзка

09.03.2020г. / 06 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

След края на една връзка, когато сърцето ни е разбито, всякакви съвети и мотивиращи мисли ни се струват безсмислени. Според някои специалисти по връзките, ние се нуждаем от 15 месеца, за да превъзмогнем раздялата. Едва ли има точен срок за всеки, защото всеки от нас преживява взаимоотношенията по различен начин. Но има неща, които винаги осъзнаваме още по време на нашия възстановителен период. Неща, за които трябва да благодарим на бившите си. Вижте някои от тях.

Разбираме от какво се нуждаем в една връзка

Това, което прави раздялата толкова сърцераздирателна, са носталгичните спомени от всички добри времена, които сме имали заедно. С времето, тези добри моменти избледняват и на везната поставяме тях, заедно с негативите. Лошото надделява, защото си спомняме какво не сме получили, колко любов сме вложили. Правейки ревизия на връзката, отсяваме това, което ще търсим в следващите си взаимоотношения.

Защо мъжете се влюбват?

Помагат ни да разберем какво не желаем във връзката си

Всички разочароващи неща от миналото с бившия ще стоят в съзнанието ни като червени флагчета. Имаме дълъг списък с това, с което няма да се примирим в новите си взаимоотношения и стриктно ще следим да не го нарушим. Което е чудесно, защото означава, че сме обикнали себе си повече.

6 знака, че не сте един за друг

Те бяха част от живота ни, за да се надградим като личности

Всеки човек, който в някакъв момент е бил част от живота ни е бил наш учител. Поуката от една връзка не идва след нейния край, това се случва през цялото време. И в това време, докато сме с определен партньор, той ни променя. Понякога ни принизява, но ние успяваме да се издигнем, да станем по-силни и по-устойчиви на други сложни житейски ситуации. Разбираме, че никой не може да ни накара да мислим, че не сме достатъчно добри, способни, да постигаме успехи.

Свързани статии

И точно това ни мотивира да се развиваме. Преоткриваме себе си, започваме ново хоби, обучения, правим положителни промени във външността и здравето си като цяло. Вярваме по-силно в себе си.

Осъзнаваме стойността на любовта, радостта в малките неща и срещаме точния партньор

Бившият ни неподходящ партньор и още по-неподходящата за нас връзка с него са като буря. Преобръщат живота ни, страдаме по тях, въпреки да осъзнаваме, че не са ни носили това от което сме се нуждаели. Но всяка буря рано или късно отминава. След затишието, идва ред на нещо ново и специално в живота ни, когато се появява подходящият партньор.Тогава си заслужава да благодарим на бившия, защото отминалата буря ни помага да видим онези малки неща, които носят щастие, да търсим по-дълбоко в личността, да преоткрием себе си в любовта. И щастието, макар след болка.

Коментирай