Интимно

Неща в мъжкото поведение, които привличат жените като магнит

Подсъзнанието играе роля тук

20.04.2020г. / 14 06ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Механизмите на привличане между мъжете и жените са много различни и доста по-сложни, отколкото предполагате. Външният вид и привлекателното поведение са само на повърхността. Отвъд тях човек бива привлечен от много по-дълбоки и често неосъзнати жестове, което другият прави. Жените като по-емоционални същества обръщат внимание на доста скрити жестове, за които дори мъжете не подозират, че правят.

Научно доказани фактори за привличане

Кои са нещата, които мъжете просто правят, а жените намират за безкрайно привлекателни?

Той говори разпалено за хобитата и интересите си

Страстта се простира далеч извън спалнята. Тя може да заразява и да вдъхновява. Много жени намират за силно привлекателни мъжете, които имат любимо занимание или някакво страстно хоби, за което говорят разпалено.

3 закона за привличане на щастието

Той носи червено

Не само жените привличат, когато носят червено, мъжете също. Проучване на учени от Университета в Рочестър показва, че голяма част от жените намират мъжете, носещи червено, за хора с висок статус, които са способни да печелят пари и са надежден партньор.

Типове поведение, които най-силно привличат мъжкото внимание

Той е добър приятел на момчетата от компанията си

За почти всички жени е важно партньорът им да уважава приятелите им и да се държи добре с тях. Още по-привлекателно е да видят, че половинката им всъщност е лоялен и към собствените си приятели, готов е да им помага в трудни ситуации и обича да се забавлява. Това е косвен знак за неговата доброта и хуманност, които са важни и във връзката.

Той носи ръкавите на ризата си навити до лактите

Странно, но се оказва, че и този моден маниер е привлекателен за немалко жени. Навиването на ръкавите на ризата и скръстването на ръце привлича вниманието на дамите и ги кара да възприемат мъжете като силни, властни, надеждни и по-секси.

Основни провокатори на сексуално привличане

Той готви

Готвещите мъже са истински диаманти в очите на дамите. Коя не би желала да бъде глезена с любимите ѝ ястия от любимия човек.

Мъжка пот

Потните мъжаги също влизат в класацията по привлекателност за женското око. Изследване на Университета в Бъркли показва, че миризмата на мъжка пот предизвиква интерес и сексуално привличане у хетеросексуални жени. Потта действа на физиологично и хормонално ниво, като подсказва мъжество, сила и твърдост.

Сигнали, издаващи сексуално привличане

Той поема рискове

Колкото и здравият разум да подсказва, че е опасно и ненадеждно да съчетавате живота си с човек, който е готов да предприема всякакви екстремни предизвикателства, опасни за живота, това все пак е привлекателна черта за много жени. Мъжете, поемащи рискове действат магнетично на жените и въпреки вродения женски инстинкт на предпазване и търсене на сигурност, именно такива мъже се оказват страстно привличащи дамите.

Неща, които привличат като магнит мъжете и жените

Коментирай