Интимно

5 езика на любовта, които укрепват връзката

Малките жестове са важни

01.05.2020г. / 09 22ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Във всяка връзка, партньорите имат различни нужди и по различен начин показват любовта един към друг. Това означава, че комуникират на определен език на любовта и понякога се случва да се разминават. Ако вие искате да поддържате стабилна връзка, вижте кои 5 езика на любовта ще ви помогнат да го направите.

Думи, които звучат като подкрепа

Думите за насърчаване са един от петте основни езика на любовта, от които се нуждае всяка една връзка. Всеки от двамата партньори би се чувствал приятно, когато чуе нещо мило от любимия човек – за вечерята, за това как изглежда, в трудните моменти. Думите сближават двама души, те показват, че някой вярва в нас, че не бива да се срамуваме от своите недостатъци.

7 неща, които се случват, само когато с любимия сте най-добри приятели

Докосване

Докосването е още един начин да говорим за емоциите, които изпитваме. То е безгласен език на любовта. Да държим ръцете си, да целуваме, галим. Разбира се е важно да усетим какво се харесва и на нашата половинка, но и да споделяме. Ако обичаме да се гушкаме и не получаваме достатъчно прегръдки от любимия човек, можем да му споделим колко комфортно се чувстваме, когато сме в обятията му. Да му подскажем от какво се нуждаем. Чрез докосването, понякога казваме повече, отколкото чрез думи.

Ако той ви казва тези 6 неща, значи е влюбен във вас

Време

Какво означава да имаш време за партньора си? Това е не просто да отидете на почивка, да се храните заедно или да гледате вечер телевизия. Когато прекарваме време с любимия човек, нашето внимание е фокусирано върху това да разговаряме, да споделяме, да се забавляваме заедно, да умеем да слушаме. Често разбираме погрешно нуждите на човека до нас, защото не сме му отделили качествено време и внимание. Да се научим да бъдем добри слушатели е трудно.

4 зодии, които обожават да се гушкат

Малките жестове

Те значат много и не го забравяйте! За всеки човек даването и взимането се измерват по различен начин, но малките жестове винаги са от значение. Това може да са любимите бонбони на половинката ви – направете сладка изненада!

Свързани статии

Да е сутрешното кафе, приготвено с любов, да е курс за двама души за нещо, което ще ви забавлява... Възможностите са много, но важното е малките жестове да са от сърце. Това е друг вид комуникация между двама души, която помага да се преоткрием.

Подкрепа

Още един език на любовта, труден за овладяване. Помощта от партньора ни или нашата към него, може да има различни проявления. Но без усещането, че можем да разчитаме на половинката си, че не е нужно да вършим всичко сами, без възможността да поискаме помощ и да знаем, че ще ни бъде оказана, една връзка не би могла да съществува.

Коментирай