Интимно

4 неща, с които да не правите компромиси във връзката

Да правите постоянни жертви

05.05.2020г. / 14 25ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Какви компромиси се налага да правите във вашата връзка? Помислете дали те нарушават вътрешната ви хармония, как се отразяват на взаимоотношенията ви като цяло, дали са приемливи за вас. Защото има неща, с които не бива да правите компромиси, понеже ще ви обрекат на нещастие. Вижте кои са.

Да правите постоянни жертви

С вашите интереси, желания и цели. Разбира се, че в една връзка няма как да не се правят компромиси и от двете страни. Понякога се налага да променим плановете си заради половинката или обратното. Но да спрете да се отдавате на любимите ви занимания, да не се развивате професионално и т.н. само защото на партньора ви не му допадат е жертва, която не бива да допускате. По този начин ще загубите себе си, своята същност, което в дългосрочен план би довело до разпад на връзката.

5 езика на любовта, които укрепват връзката

Да се промените заради него

Всяка връзка малко или много ни променя, понякога дори не усещаме, че тази промяна ни се е случила. Когато процесът е естествен, партньорите не се чувстват притиснати. Но ако половинката ни постоянно ни натяква за външния вид, навиците, и всичко това ни кара да се чувстваме дискомфортно, непривлекателни и нещастни, то това определено не е нашата връзка. Подобни промени са положителни, когато са градивни, като например воденето на по-здравословен начин на живот, като това партньорът да ни насърчава да обичаме повече себе си.

Свързани статии

Секс, когато не сте в настроение за него

Това важи и за експериментите, които не бихте искали да пробвате и нещата, които не ви доставят удоволствие. Сексът трябва да носи взаимно удоволствие, а не да задължава, само за да не се разочарова другият.

7 неща, които щастливите партньори не правят

Винаги да прощавате

Прошката помага на нас да ни е по-леко и тя е важна в една връзка, защото никой не е безгрешен. Но има взаимоотношения, в които единият партньор систематично наранява половинката си, не спазвайки обещания, изневерявайки, нанасяйки физически и емоционален тормоз. За случаите, в които вие сте постоянно пренебрегвана, наранявана, не бива да правите компромиси със себе си и да прощавате, защото положителна промяна няма да настъпи.

Коментирай