Интимно

6 причини да се ожените или омъжите млади

Защо не трябва да се страхувате от брака, докато сте млади

07.05.2020г. / 14 03ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Много двойки се страхуват да сключат брак в 20-те си години. Чувстват се твърде млади, за да поемат по пътя на съвместния живот. Страхуват се, че може би ще направят грешка, като се врекат на любимата си половинка прекалено рано и ще съсипят живота си.

5 признака, че сте в брак без любов

Бракът не е съсипване на живота и има много доказателства за това. Стига човек да направи правилен избор, сключването на брак, докато е млад може да има много ползи. Ето няколко от тях.

Израствате заедно като хора

Когато партньорите са млади и изберат да продължат живота си заедно, те се учат заедно и един от друг, развиват се като личности и се затвърждават в компанията на другия. Когато човек отлага брака за 30-те си години или по-натам, той вече е изградена личност, която по-трудно може да прави компромиси. Човек става по-придирчив, по-малко склонен да се нагажда към нови партньори, вижда повече от негативните им страни отколкото докато е млад.

Има много по-малко емоционален товар

Младите двойки, които избират да прекарат остатъка от живота си заедно отрано, имат по-малко емоционален товар по простата причина, че младостта им все още не ги е натоварила с много тежки любовни мъки. Колкото по-възрастен става човек, толкова повече опит трупа в любовта и често този опит е горчив.

Признаци, че бракът ви се е превърнал в токсичен

По-лесно е да напаснете животите си

В много отношения по-младите хора са много по-склонни да правят компромиси и да се нагаждат към навиците и предпочитанията на партньора си. Те все още имат желанието и възможността да намират себе си чрез партньора си, докато порасналите възрастни с натрупания си опит често по-скоро се опитват да се налагат.

Ще научите трудните уроци по-рано

Трудностите в една връзка учат на много неща – на уважение, на равносметка, на извличане на поуки, на повече вглеждане в себе си в търсене на грешките. Когато човек научи тези уроци отрано, той става много по-подготвен за живота занапред. Не се страхува да предизвиква себе си и да „тренира“ издръжливостта си, способността си да прощава и с търпение да приема другия.

5 мита за брака, в които е вредно да вярвате

Свързани статии

Имате по-малки очаквания

С натрупването на опит в любовта човек започва да очаква все повече и повече от връзките си. Времето става все по-малко с остаряването и психологическият натиск в преследване на щастието става все по-голям и осезаем. В младостта не е така. Тогава очакванията са по-малко, просто защото недостатъчният опит и носенето на розови очила помагат на човек да гледа по-романтично на връзката.

10 правила, които всеки брак трябва да следва

Ще имате щури спомени заедно

Младостта е времето на шеметните купони, необмислените щуротии и спомените, които остават след тях. Двойките, които са преживели цялото това щастие по пътя заедно, имат за какво да си спомнят с усмивка.

Коментирай