Признаци, че се стараете твърде много, за да се получи между вас

Връзката ви се крепи на косъм и вие го знаете, но не го признавате

20.07.2020г. / 17 31ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Щастието в една връзка зависи от взаимността в нея. За да съществува любовта и за да се надграждат отношенията всеки ден, двамата партньори трябва да полагат усилия наравно. Ако това прави само единият партньор, рано или късно признаците започват да се появяват. Нагнетява се напрежение, може да се появи депресия и загуба на вяра в щастието.

Какво подсказва, че трябва да сложите край на връзката си?

Кои са признаците, че само вие влагате усилия, за да накарате връзката помежду ви да се получи?

Само вие влагате усилия във връзката

Отношенията между партньорите в една връзка винаги са двустранни. Усилията, които се полагат за запазване на щастието и изграждане на бъдещето също са взаимни. Когато става така, че само единият партньор да влага цялата си енергия в поддържането на връзката, тя е обречена. Обречено е и щастието и любовта в бъдеще, защото отровната среда, която се създава убива тези пориви.

Вие сте прекалено услужливи

Ако правите грешката да сте винаги на разположение на партньора си, ще изгубите уважението му. Когато единият партньор прави всичко по силите си да угоди на другия, да го накара да се чувства добре, да бъде свръхуслужлив, ефектът е тъкмо обратният. С други думи – тази безкрайна услужливост и сервилност всъщност дава одобрение на всички негативни черти у партньора ви. Така вие му давате сигнал, че сте съгласни с нещата, които той прави, което води до задънена улица в отношенията.

Ако от връзката липсват тези 5 неща, тя няма да е успешна

Постоянно оправдавате връзката си

Приятелите ви и близките ви виждат, че нещо определено не е наред с отношенията ви, затова непрекъснато оправдавате партньора си, връзката си и се опитвате да убедите тях и себе си, че всичко е наред. Колкото по-дълго време практикувате тази погрешна стратегия, толкова по-дълбоко ще потъвате в капана на нещастието.

Постоянно се страхувате от раздяла

Белег на нездравата връзка е страхът от раздяла. Ако се чувствате като на тръни, че партньорът ви ще ви зареже във всеки един момент, това е признак на нещастна връзка. Вие непрекъснато полагате усилия да подкрепяте отношенията си, с което всъщност не помагате на връзката си, а я обричате на напрежение и едностранчивост. Никой не иска да преминава през раздели, но поддържането на токсична връзка на всяка цена е дори по-отровно и пагубно за отношенията, за самоуважението ви, за щастието.

Защо връзката ви се е превърнала в скучна

Постоянно се чувствате в депресия

Не е изненадващо да сте депресирани след влагането на толкова много усилия и енергия в една едностранчива връзка. Изтощаващо е да давате, а да не получавате, да виждате неглижиращо отношение, а вие да давате всичко от себе си за тази връзка. Така се стига до депресия, понякога и доста дълбока, която пречи дори на бъдещите ви връзки, карайки ви да губите вяра в любовта и щастието.

Коментирай