Интимно

Неочаквани грешки, които правите с брака си

Водят към нещастие

26.08.2020г. / 15 16ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта не е достатъчна, за да бъде един брак щастлив и дълготраен. Нужни са много усилия, постоянство, разбиране на партньора и уважаване на нуждите му. Понякога в стремежа си да сме перфектни и да сме щастливи на всяка цена следваме правила, които всъщност пречат на семейната хармония и съсипват брака.

Кои са грешките, които много хора допускат в брака си и по този начин го съсипват?

Разделяне на домакинската работа поравно 

Звучи справедливо и двамата партньори да чистят, готвят, пазаруват поравно, но не е така. Независимо дали става въпрос за разхождане на кучето, миене на чинии или пускане на прахосмукачка, нещата няма как да са разделени 50 на 50. Ако сте се вглъбили в това правило и непрекъснато настоявате за изпълнението му, рискувате да съсипете брака си за такава дреболия. 

10 правила, които всеки брак трябва да следва

Постоянното следене на това кой колко е дал от себе си в грижата за домакинството може да убие отношенията и любовта. Вместо това можете да разделите ангажиментите си според това каква е стихията на всеки от вас двамата. Ако единият се справя добре с чистенето, другият може да е добър в готвенето, например. Така няма да има сърдити, а всеки ще се изявява според силните си страни. 

5 граници, от които бракът се нуждае, за да оцелее

Чакате да сте в настроение за интимности 

Бракът носи още един ангажимент – сексът. Само че ако го приемате като ангажимент, това иначе приятно интимно преживяване ще се превърне в досадно задължение за вас. Ако смятате, че трябва задължително да сте в настроение за секс, за да обърнете внимание на ласките на партньора си, това е грешка. Тази грешка може да ви коства брака с течение на времето. Вместо да чакате да ви се прииска, правете го колкото се може по-често. Това е един от най-добрите начини да поддържате интимността помежду си. 

5 признака, че сте в брак без любов

Свързани статии

Приемате всеки проблем като край на света 

Ако при всяка проблемна ситуация или скандал приемате нещата твърде навътре и веднага мислите за раздяла или развод, това е изключително голяма грешка. Бракът е базиран на компромиси и решаване на проблемите, а не на тръшкане при всяка появила се конфликтна ситуация. 

Признаци, че бракът ви се е превърнал в токсичен

Спазвате правилото да не си лягате скарани 

Това е глупаво правило за брака, което е широко разпространено. Много хора ще ви дадат съвет да не си лягате скарани, а да решавате всеки проблем преди да отидете в спалнята. Всъщност това е лоша идея. Може да отнеме цяла нощ караници, докато стигнете до някакъв консенсус. Излишно е да хабите подобна енергия. Пък и утрото е по-мъдро от вечерта. Оставете емоциите и казаните думи да отлежат до сутринта. На свежа глава ще се справите по-добре с решенията. 

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време