Интимно

10 важни стъпки, които е важно да следваме в една връзка

За повече хармония

25.09.2020г. / 08 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

В живота правилата са навсякъде край нас, дори в любовта. Ако думата „правила“не ви допада, може да я замените със стъпки. Кои са 10-те важни стъпки, които трябва да следваме в една връзка?

1. Бъдете обичливи и не крийте чувствата си. За да процъфтява връзката, трябва да сте истински и честни с половинката си. Не се опитвайте да задържате емоциите, които изпитвате.

2. Бъдете добри комуникатори. Никой не иска да има партньор до себе си, с когото да не може да говори на различни теми, дори да не може да спори. Когато любимият човек ви говори, вие чувате ли това, което има да ви каже? А вие чувствате ли се чути от него?

Как да покажете на любимия, че го обичате в 5 прости стъпки

3. Изневеряващите никога не печелят. Много е важно да се уверите, че с любимия човек сте на една и съща „страница“. Дори и да не се стигне до физическа изневяра, флиртуването на живо, в социалните мрежи също е вид измама към половинката. Това поставя под съмнение бъдещето на връзката ви, лоялността един към друг, недоверието става нещо трайно.

5 признака на тревожност във връзката, които да не пренебрегвате

4. Не губете вашата индивидуалност. Въпреки че е важно двама души да гледат в една посока, да имат допирни точки, те все пак са две отделни личности. Ето защо не бива да ограничавате личните нужди на половинката си, както и тя вашите. Правило, което е важно, ако искате връзката ви да е дълготрайна.

5. Не забравяйте за езика на любовта. Това е начинът, по който се свързваме с любимия човек, чрез прегръдки, целувки, милване, подаръци и т.н. За жените е по-лесно да говорят без думи, тъй като са по-емоционални, мъжете са по-резервирани, затова се нуждаят и от деликатно напомняне.

5 вида доверие в една връзка

6. Оценявайте партньора си. В дългосрочна връзка е лесно да се изгубите в рутината и да се вземете за даденост. Всеки има потребността да се чувства ценен за любимия човек.

7. Създайте си традиции. Още едно правило за щастлива любовна връзка е да имате вашите традиции с половинката ви. Това може да е разходка в парка, планината, вечеря, обяд или брънч в почивните дни. Има толкова много неща, на които да се радвате в компанията на другия.

Свързани статии

8. Бъдете готови на компромиси. Още едно правило, без което не може една връзка. Невинаги ще се съгласявате с любимия човек, мненията и някои ваши навици ще се разминават. Ключът към процъфтяващата връзка е да знаете кога да правите компромиси и да има баланс от двете страни.

9. Обсъждайте редовно семейния бюджет. Един от най-честите поводи за конфликт във връзката са парите. Бъдете отговорни за разходите си и при трудности намерете начин заедно да разрешите проблема.

10. Бъдете търпеливи един към друг. Търпението е неразделна част от една връзка, то е водещо правило.

Снимка: iStock

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
Свободно време