Интимно

Как да повишите привличането един към друг

Запазете индивидуалността си

19.11.2020г. / 16 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Колкото и да ни е хубаво в една връзка, рано или късно настъпва един момент, в който привличането сякаш е останало на заден план. Има как да възстановите тази тръпка между вас и половинката ви, но трябва да работите заедно и да сте сигурни, че искате да продължите да инвестирате във връзката. Ето 4 стъпки, с които да започнете.

Запазете своята индивидуалност

Първата стъпка за повишаване на привличането във вашата връзка е да запазите индивидуалността си като човек, а не просто да действате като част от взаимоотношения. Това означава да се срещате поотделно с приятели, да направите нещо само за себе си или да планирате вечер, в която и двамата да направите нещо поотделно и след това да се срещнете в края на вечерта.

Ако имате ваши си хобита, в които другият не иска да участва, не си пречете един на друг в следването им.

5 емоции, които бъркаме с любов

Преоткрийте се един друг

Стъпка две от любовния план за повишаване на привличането е да се върнете малко назад във времето, задавайки си някои въпроси свързани с половинката ви. С тях ще определите сегашното ниво на привличане във вашата връзка.

Какво смятате, че е било привлекателно за партньора ви? Дали все още е така?

Помислете за повод, случка, която ви е накарала да се почувствате силно привлечени към половинката си или един към друг. Кое е било онова нещо, което ви е накарало да изживеете мига като неповторим? Как бихте могли да изживеете с партньора си по същия или подобен начин нещо в настоящия момент на вашата връзка?

Ако съберете онези парченца под формата на моменти, за които смятате, че са били привлекателни за вашия любим, това ще ви помогне да преоткриете себе си, за да върнете искрата помежду ви. Това може да мотивира и него.

6 вида поведение, които разрушават връзката

„Упражнявайте“ се да мислите за положителните качества на партньора си

След като първоначалната страст и еуфория на влюбването преминат, започваме да виждаме недостатъците на половинката си. Въпреки че никой не е идеален и е важно да се приемаме такива, каквито сме, възможно е да настъпи момент, в който отрицателните черти на другия да започнат да пречат на това да виждаме неговите силни страни. Опитайте се по-често да мислите за хубавите му качества. Разбира се, ако в началото на връзката той е бил по-романтичен, грижовен, а сега нещата не са такива, помислете защо се е получило така. Хубаво е да го споделите, защото в повечето случаи мъжете имат нужда нещата да им бъдат казвани.  

Свързани статии

Какви са очакванията ви за привличането във вашата връзка?

Този въпрос поражда други, на които е важно да си отговорите. За това как очаквате вашите взаимоотношения да ви карат да се чувствате всеки ден, дали очакванията ви за привличане са оправдани, завишени.

5 нереалистични очаквания, които съсипват брака ви

Не на последно място, не забравяйте, че не може само да искате и да чакате партньорът ви да действа. Задайте тон, събудете желанието в него отново да флиртувате, да си създавате романтични мигове, изненади. Нашите действия или тези на партньора ни могат да мотивират или демотивират двете страни. Правете всичко това с желание, ако смятате, че това е вашата връзка.

Снимка: iStock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 3 години )
Abe az moyata partorka koyato e vav bg mnogo si ya obicham ama vav posledno vreme mnogo se nazlandisva sardi se ama nema otkazvane de znam ce i tya me obicha prosto vapros na vreme da si varnem doverieto edin kam drug ste sme zaedno nema kak i tya go znaee
отговор Сигнализирай за неуместен коментар