Интимно

Защо някои са по-добри във флирта

Малки стъпки за повече успешни флиртове

23.11.2020г. / 10 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Флиртът е нещо, без което любовта не може. Всеки е срещал онази личност, която събужда „пеперудите в стомаха“. Тогава знаем, че трябва да действаме, а флиртът е най-логичната стъпка. Но знаем ли как? Добри ли сме във флирта и защо забелязваме, че някои хора го правят по-добре от нас?Според специалисти по връзки, флиртът не е нещо, в което сме естествено добри в повечето случаи.

Флиртът е във вашите гени

Когато хората са самотни макар и в сериозни взаимоотношения/брак, те са склонни да бъдат най-флиртуващи, въпреки че често срещаните им сигнали са невербални и подсъзнателни.

Видове поведение, които опияняват мъжете

Невербалните реплики са често срещан подсъзнателен начин, по който флиртуваме с хора, които харесваме. Чувстваме това привличане, тъй като ние, както всеки друг вид на планетата, сме готови да се размножаваме.

Специалисти казват, че склонността да флиртуваме се предава с нашата ДНК. Ето защо трябва да тренираме тялото си как да флиртува активно. Всичко е в езика на тялото. Когато опознаем тялото си достатъчно добре, флиртът ни се получава естествено. И не забравяйте, че е важно да флиртувате и с любимия човек. Това поддържа страстта във връзката.

Очароващи женски черти, които карат мъжете да се влюбят

Успешният флирт не зависи от нашия външен вид

Ако погледнем на флирта като изкуство за привличане на противоположния пол, това как ще флиртувате не зависи толкова от това дали сте с перфектна външност. Най-добрият флирт се получава, когато се представяте с увереност пред другия. Това мигновено повишава доверието към вас, а хората обичат да общуват с личности, на които имат доверие, дори и на подсъзнателно ниво. Ето защо на някои хора им се получава по-добре, отколкото може би на вас.

Свързани статии

Те не мислят, че днес не са облечени по-елегантно, а срещат някой привлекателни с дънки и тениска. Успяват да привлекат внимание и дори когато са небрежно изглеждащи, не неподдържани, има разлика.

Специалистите смятат, че има шест различни вида мотивация за флирт:

Секс: флирт, за да се задоволите сексуално.

Забавление: флиртът като „спорт“.

Проучване: флиртът като практика на отношенията.

Отношение: флирт за задълбочаване на интимността.

Оценка: флирт за повишаване на собствената си стойност.

Целенасочен: флирт, за да получите нещо от друг човек.

Флиртът може да бъде забавен, неангажиращ, повдигащ егото, преоткриващ, когато го правим с партньора си, но и манипулиращ. Вие избирате как да играете.

Коментирай
Здраве и красота