Да откриете правилния човек, с когото да останете щастливи, понякога се оказва много трудна задача. Изборите, които правим в живота си, в много случаи се оказват грешни. По-лошото е, че невинаги успяваме да осъзнаем това навреме, за да спрем да хабим усилия, продължавайки да стоим в грешната връзка с грешния човек.

Ако от връзката липсват тези 5 неща, тя няма да е успешна

Кои са признаците, че сте в грешната връзка и е време да я прекратите?

Никой от двамата не се старае

Една от най-старите и винаги валидни истини за връзките е, че любовта сама по себе си не е достатъчна. Необходимо е и двамата партньори да се стараят, за да развиват и съхраняват отношенията си. В противен случай връзката се изчерпва или просто в даден момент осъзнавате, че изобщо не сте щастливи в нея.

Отговорност и на двамата е да бъдете отворени един към друг, да сте готови да правите компромиси, да се подкрепяте и уважавате, да израствате заедно. Малките жестове, признанията, благодарността, честната комуникация са важни. Ако не се стараете във връзката си и не полагате усилия за нея ще бъде много разочароващо в един момент да осъзнаете, че сте се изгубили.

7 начина да излекувате страдащата си връзка

Ако партньорът ви не се старае да ви прави щастливи, значи сте в грешната връзка. Ако и вие нямате никаква мотивация и желание да го правите, това е още по-явен знак, на който да обърнете внимание.

Още по темата

Чувствате се уморени от връзката

Ако сте започнали да се чувствате безкрайно изтощени от непрестанните спорове, конфликти и битки, в които и двамата искате да излезете победители, това е ясен червен флаг. Ако не успявате да достигнете до консенсус по важните въпроси и винаги се блъскате в една и съща стена, вие сте в грешната връзка с грешния човек. Точният за вас партньор ще ви разбира, ще приема мнението ви и ще се старае да намира златната среда в споровете, както и вие спрямо него.

5 емоционални нужди, важни за една връзка

Отношенията ви карат да сте объркани

Смесените сигнали могат да са объркващи, но трябва наистина да им обърнете внимание. Не ги игнорирайте, особено ако интуицията ви крещи да се замислите. Ако непрекъснато се оказвате объркани от думите и действията на партньора ви, трябва да знаете, че това не трябва да е така. Задълбочаването на този проблем само ще ви направи още по-нещастни с времето.