Интимно

7 начина да излекувате страдащата си връзка

Какво да промените в отношенията си

07.09.2020г. / 11 19ч.
Илияна Николова
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Отношенията във връзката имат нужда от подхранване. Неглижирането на чувствата може да доведе до срив, истински разпад на връзката. Когато партньорите не си обръщат внимание, огорчават се, не се извиняват, не демонстрират обичта и уважението си, връзката се разрушава.

Кои са нещата, които всеки от партньорите може да направи, за да „излекувате“ страдащата си връзка?

1. Бъдете внимателни към това, което партньорът ви казва.

Когато искате от партньора си да каже какво го тревожи и ядосва между вас, слушайте внимателно. Не го нападайте, а анализирайте неговата гледна точка. Комуникацията е една от най-важните страни на връзката. Изслушвайте партньора си и уважавайте чувствата му.

Разликите между любовта и отровната връзка

Тази обратна връзка е много ценна, защото така партньорите си сверяват часовника в отношенията си. Понякога човек не си дава сметка за думите и поведението си, но когато това се обсъжда може да се коригира.

2. Показвайте загриженост.

Загрижеността и интересът към другия е част от любовта. Ако не ги показвате рискувате партньорът ви да реши, че сте изгубили всякакъв интерес не само към личността му, но и към връзката ви въобще.

3. Спомняйте си най-веселите си моменти.

Смехът се помни също толкова много, колкото и тъгата. Веселите мигове, в които сте се смели до припадък заедно са много важни и ценни за връзката. Ако искате да я спасите, припомняйте си често какво ви е карало да се смеете заедно.

4. Пазете се от ескалиране на конфликтите.

Всяко пререкание и проблем могат да бъдат решени с общуване и обсъждане. Не правете грешката да водите конфликтите си до крайна ескалация, защото този подход води към провал, а не към решение.

7 признака, че сте в зряла връзка

Свързани статии

5. Не изваждайте скелетите от гардероба.

В моменти на афект хората са склонни да натякват стари проблеми от миналото, които са останали нерешени или са ги огорчили. Така при конфликт човек започва да вади стари кирливи ризи, с което да уязви партньора си в гнева си.

Ако искате да спасите разклатената си връзка, избягвайте да правите това.

6. Вярвайте си повече.

Доверието е най-силната подкрепа за една връзка. Трудно се гради и лесно се разрушава. Обещайте си да си давате все по-малко поводи за разочарование. Това помага за изграждане на доверието.

7. Научете се да носите отговорност за грешките си, не обвинявайте другия.

Проблемите се решават най-лесно като човек признава грешките си. Проява на смелост е да се научите да осъзнавате грешките си и да ги назовавате на глас пред партньора си. И обратното – обвиняването на другия за несгодите и проблемите е деструктивен подход, с който единствено самозалъгвате себе си.

Коментирай