Интимно

7 признака на кармичната връзка

Тя пристрастява

11.03.2021г. / 09 34ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В живота почти всеки преминава през една или повече кармични любовни връзки. Те обикновено са житейски уроци. Идеята за кармичните връзки възниква в индуизма и будизма. Най-често думата „карма“ се тълкува негативно, но кармичната връзка не е отрицателна, положителна, романтична или платонична. Тя представлява взаимоотношения с неразрешени въпроси от минали животи. Усещането за дежавю често ни подсказва, че се намираме в такава кармична връзка. Възможни са и трудности, които сякаш възникват от малкото, да изпитваме емоционална болка. Вижте 7 признака, които разкриват, че една връзка може би е кармична.

Те повтарят модели

Първият признак, разкриващ, че се намирате в кармична връзка е, че изпитвате същите проблеми в отношенията. За такива връзки е характерно, че повтарят едни и същи модели и остават в застой.

Има егоизъм

Кармичните отношения не зачитат здравословните граници, а обслужват само собствените си интереси и нужди. Те са „идеалният“ пример за формиране на насилствени или взаимнозависими отношения. Докато единият партньор инвестира усилия, другият приема любовта му за даденост.

5 вида страх, които ни провалят в любовта

Тя пристрастява

Кармичната любовна връзка се характеризира с върхове и спадове, със страстна интензивност. Единият или двамата партньори са по-обсебени от идеята за любов, но която е базирана на повърхностни фактори, като хубава външност, добър социален статус.

Признаци, че връзката ви е дълбока на духовно ниво

Разкриват най-лошите ви страхове

Кармичните любови създават в нас страхове, които изпитваме постоянно. Страх от изоставяне, страх от обвързване, страх от отхвърляне, страх от загуба, страх от емоционално поглъщане и т. н.

Те контролират

Още един знак, че се намирате или сте били в кармична любовна връзка е, че другият се превръща в центъра на вашата вселена и в основния източник на вашето щастие. Но не след дълго, поставяйки ги на пиедестал, започвате да виждате техните недостатъци.

Свързани статии

Усещане за предопределеност

Вярвате, че не можете да живеете без този партньор и се чувствате така, сякаш и двамата по някакъв начин сте един за друг. Въпреки опитите ви, връзката сякаш не се получава. Такова усещане за предопределеност може да изпитате и със следващ партньор.

6 будистки правила за любовта

Връзката се случва бързо

Усещаме силно привличане един към друг, сякаш се познаваме цял живот, лесно се привързваме.

Снимка: iStock

Коментирай