Интимно

10 причини един мъж да не иска да прави секс с вас

За стереотипите, свързани с мъжкото либидо и кога то е потиснато

23.03.2021г. / 18 05ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеобщото схващане по отношение на мъжете и секса е, че на мъжете винаги им се прави секс. Това твърдение не само че не е вярно, но и има много причини мъжете да не искат да правят секс с партньорката си или с жената, с която излизат. Без значение дали е влюбен или не, мъжът може да няма желание за интимност и това са причините, поради които вашият любим да не иска да прави секс с вас.

8 неща, които се случват в тялото, когато спрете секса

1. Той не е в настроение.

Понякога мъжете също нямат настроение за секс. Въпреки че е широко разпространено схващането, че няма мъж, който да не е готов за секс във всеки един момент, това далеч не е така. Проблемите, натовареното ежедневие, чувствата, колебанията, емоционалното и физическото състояние в момента са все фактори, които могат да потиснат мъжкото либидо.

2. Той не се интересува от вас.

Може да звучи невероятно, но повечето мъже не правят секс току-така с която жена им падне. Вярно е, че тяхната природа е по-сексуална в много отношения, но това не означава, че биха легнали с всяка жена. Това може да е причината той да не иска да прави секс с вас, колкото и да се опитвате. Може би просто не ви харесва.

Секс проблеми, които не трябва да игнорирате

3. Иска да изчака, докато отношенията ви се задълбочат.

Някои хора, включително и много мъже, предпочитат да не се впускат веднага в сексуални отношения с жена, дори да я харесват и да са влюбени в нея. Причините могат да са наистина много – от несигурност в себе си до съмнение, че ще го помислите за мачо и сваляч, ако спи с вас още на първа среща.

4. Изчаква точния момент.

Понякога мъжете имат конкретна представа за това кога и как да се случи първият път с дамата на сърцето им. Сексът е интимен момент, който вълнува и мъжката част от човечеството. Не мислете, че са животни, които искат просто да спят с вас. Ако усещате, че мъжът до вас ви харесва страшно, дори е влюбен във вас, но още не сте правили секс за първи път, една от възможните причини е именно той да изчаква подходящия момент. Имайте търпение.

Знаци, че е време да спрете секса с него

5. Той не осъзнава, че искате да правите секс.

В много случаи сигналите, които си изпращаме един на друг, не са достатъчно отчетливи за човека отсреща. Мислите си, че сте му дали да разбере, че го харесвате и че имате по-дълбок интерес към него, но той не ви е разбрал. Ето защо може да не иска да спи с вас, въпреки че и той има интерес към вас.

Коментирай